AcasăPoliticaLiviu Dragnea le trage liberalilor regionalizarea de sub picioare

Liviu Dragnea le trage liberalilor regionalizarea de sub picioare

La impartirea administrativ-teritoriala a Romaniei,  PSD va trage lozul cel mare. O spune chiar vicepremierul Liviu  Dragnea, care a declarat ca, in cazul sefilor de regiuni, principiul „paritatii” nu va mai functiona in USL.

Liviu Dragnea trage spuza regionalizarii pe turta PSD

Liberalii ar trebui sa-si ia gandul de la functiile de guvernatori. Aceasta este concluzia care se desprinde din afirmatiile ministrului Dezvoltarii. Ca sa nu-si puna tot PNL-ul in cap, Liviu Dragnea a indulcit pilula amara, mentionand ca lucrurile nu sunt batute-n cuie. „Este vorba de proportionalitate, acesta este un subiect pe care il vom aborda cat de curand. Este foarte greu sa ajungem la paritate, dar nu este imposibil. Vom avea o discutie in perioada urmatoare si din fericire avem timp suficient”, a mai spus vicepremierul.

Sefii de regiuni, desemnati din oficiu

Daca in ceea ce priveste negocierea Dragnea sustine ca nu este nicio graba, cand vine vorba de alegeri directe ministrul Dezvoltarii intra brusc in criza. „Nu avem timp sa facem alegeri libere. Consiliul Regional va fi format din consilieri regionali alesi pe liste de partide din politicieni. Oriunde in lume decid politicienii. Sper ca spre finalul anului sa aiba loc alegerile la regiuni, alegeri probabil indirecte, adica sa fie decat alesii locali care voteaza. Deci, 31 decembrie sa ne prinda cu regiunile infiintate si cu structurile de conducere”, a mai precizat Liviu Dragnea, mentionand si ca ramane adeptul angajarii raspunderii Guvernului pe proiectului privind regionalizarea.

author avatar
eNational
913 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger