AcasăPoliticaLiviu Dragnea, din nou in fata procurorilor

Liviu Dragnea, din nou in fata procurorilor

Seful social-democratilor a dat din nou ochii cu procurorii anticoruptie, care l-au chemat la sediul central, acesta fiind motivul pentru care Liviu Dragnea s-a si prezentat la sediul din Stirbei Voda.

UPDATE: In urma cu scurta vreme a venit si confirmarea, din directia DNA-ului, in privinta masurii dispuse in cazul lui Liviu Dragnea, precum si amanunte in privinta cauzei si a motivelor pentru care procurorii au decis punerea in miscare a urmaririi penale a liderului PSD, in dosarul in care este suspectata si Bombonica Prodana, dar sunt cercetate si alte persoane.

Iata ce precizeaza procurorii DNA, in comunicatul remis pe aceasta tema:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus extinderea urmaririi penale fata de suspectul

DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu privire la savârsirea infractiunilor de:

– instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata,

– instigare la fals intelectual, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada iulie 2006 – decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma.

Aceasta conduita infractionala a fost de natura sa aduca persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale in cuantum total de 91.362 lei precum si operarea in carnetul de munca a vechimii in munca corespunzatoare.

Suspectului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infrânga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

UPDATE 14.15: Dragnea nu a stat prea mult in cladirea care adaposteste sediul central al procurorilor anticoruptie. La plecare, a precizat ca a aflst ca are calitatea de suspect in dosarul in care a intrat in vizorul DNA si fost sa sotie, Bombonica Prodana. „De-abia o sa primesc in 2-3 continutul, sa vad despre ce e vorba”, a lamurit Dragnea. Intrebat daca nu cumva crede ca aceasta situatie ar putea afecta imaginea PSD-ului, Dragnea a raspuns cat se poate de degajat: „eu cred ca nu”.

Pana la acest moment, procurorii anticoruptie nu au oferit detalii in privinta acestui aspect. Va reamintim, insa, faptul ca Bombinica Prodana (fosta Dragnea) a venit de doua ori la DNa, in Capitala, in decursul ultimelor saptamani. Dupa prima vizita a fostei sotii a liderului PSD, procurorii anuntau faptul ca femeia este urmarita penal intr-un dosar aflat in cercetare.

Mai exact, anchetatorii transmiteau ca Prodana – coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, la data comiterii faptei -e suspectata de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Mai precis, din comunicatul facut public din directia DNA-ului, pe 24 martie, rezulta ca „in perioadele 3 martie – 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si in calitate de sef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin incalcarea cu stiinta atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate, incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, nu a intreprins nici un demers de sanctionare a persoanelor respective”.

––––

Liviu Dragnea a ajuns miercuri dupa-amiaza, cu putine minute inainte de ora 14, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie. N-a venit singur, ci insotit de avocatul sau. „Vorbim la iesire”, aprecizat fostul ministru, inainte sa discute cu procurorii, adaugand ca aflat despre faptul ca procurorii doresc sa ii vorbeasca dupa ce „a fost sunat de avocat” si ca nu cunoaste mai multe detalii, dar lasand sa se inteleaga, dupa zambetul afisat, ca nu ar avea emotii.

Momentan nu se cunosc, asadar, nici detalii in privinta cauzei in care au dorit procurorii sa discute cu Dragnea si nici despre calitatea pe care o are social-democratul in cauza investigata de catre anchetarorii anticoruptie.

Va reamintim ca Dragnea a fost trimis in judecata, de DNA, in deja celebrul dosar Referendumul”, in care s-au investigat fraude la procesul  electoral din 2012, si in care politicianul a primit, in prima instanta, o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare.

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger