AcasăPoliticaLiviu Dragnea, acuzat de santaj

Liviu Dragnea, acuzat de santaj

Chemat la ordine de propriul lui partid, Victor Ponta primeste un ajutor nesperat din partea adversarilor de la PNL. „Partidul il tine in sah pe premier. Genul acesta de presiune este inacceptabila”, reclama liberalii.

Opozitia reclama presiunile pe care Liviu Dragnea le-ar face asupra premierului

Dupa ce a preluat sefia partidului, prima grija a lui Liviu Dragnea a fost sa cheme ministrii la raport. Deciziile Guvernului trebuie sa aiba si girul partidului, a explicat presedintele interimar al PSD, invitandu-l pe ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sa se prezinte cu tema facuta in fata BPN.  „Am vorbit cu domnul prim-minsitru despre rectificarea bugetara, iar luni ministrul de Finante va prezentat proiectul in Biroul Permanent National, pentru ca si membrii partidului sa vada proiectul inainte ca el sa fie aprobat in guvern”, a afirmat Dragnea. Anuntul liderului social-democrat i-a iritat la culme pe liberali, acestia acuzandu-l pe fata ca-l santajeaza pe Victor Ponta. „Domnul Liviu Dragnea poate cere socoteala simplului membru de partid Ponta, dar Guvernul Romaniei da socoteala Parlamentului”, a afirmat prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul, aratand ca  „bugetul tarii nu este bugetul PSD”.  „Premierul da socoteala Parlamentului, nu unui partid politic.

Victor Ponta

Este ilegala santajarea mentinerii in functie a premierului cu alocarea fondurilor publice autoritatilor PSD la rectificarea bugetara. Cred cu tarie ca dezbaterea unor subiecte importante pentru noi toti precum rectificarea bugetara trebuie sa aiba loc public si in Parlament”, a adaugat Andreea Paul. In context, aceasta a explicat ca Legea responsabilitatii fiscal-bugetare obliga Guvernul sa transmita proiectul de rectificare Consiliului Fiscal pentru opinie. „Aceeasi lege obliga Guvernul sa tina cont si de opiniile CE din raportul semestrial privind situatia economica si bugetara.  De asemenea, art. 18 din Legea finantelor publice forteaza Guvernul sa transmita rectificarile bugetare spre adoptare Parlamentului”, a mai spus Andreea Paul, solicitandu-i ministrului Eugen Teodorovici sa respecte legea, nu sarcinile trasate de partid. La fel de revoltata ca Andreea Paul s-a declarat si sefa liberalilor Alina Gorghiu. „Refuz sa cred ca intr-o Romanie a anului 2015 rectificarea bugetara, care se face din banii nostri, ai tuturor, colectati la bugetul de stat, se mai prezinta in formula PSD si dupa criterii pe care PSD-ul le doreste. Credeam ca au inteles ceva din votul romanilor din noiembrie anul trecut, dar se pare ca acest lucru nu a fost priceput absolut deloc”, a precizat Gorghiu.

author avatar
Adelina Ionicel
1.263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger