AcasăPoliticaLiderul UDMR considera ca demisia e un gest "de normalitate" din partea...

Liderul UDMR considera ca demisia e un gest „de normalitate” din partea premierului

Reacție tranșantă. Un lider politic cere plecarea Violetei Alexandru din Guvern. ”Îi acord nota 1”

Ca reactie la hotararea premierului de a depune mandatul sau si, implicit, al Guvernului pe care il conduce, reprezentantul UDMR a anuntat ca in perioada urmatoare asteapta sa existe consultari in privinta pasilor de urmat, ca urmare a demisiei primului-ministru, in asa fel incat „sa avem cat mai repede un nou Executiv in functie”.

Kelemen Hunor considera ca decizia anuntata miercuri dimineata, de catre Ponta este „un gest de normalitate” din partea premierului, care a venit „la momentul potrivit, in situatia creata de greselile din ultimele doua saptamani”. Mai mult, „o demisie este asumarea responsabilitatii politice, indiferent care este retorica”, e de parere liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, care nu a expluc varianta ca formatiunea sa sa intre din nou la guvernare, mentionand, insa ca acest aspect nu este „un scop”.

„Nu cred ca actuala coalitie, in actuala formula, poate sa mearga mai departe”, a precizat Hunor. Cat despre variantele posibile, liderul UDMR a amintit varianta unui guvern tehnocrat, precum si cea a unui Executiv minoritar, dar si a unei Coalitii din care sa faca parte.

Victor Ponta a decis sa faca un pas inapoi, anuntandu-si decizia dupa protestele de seara trecuta, in care vocea strazii a strigat „Jos Guvernul”.”Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii (…) Oamenii simt nevoia de mai mult si ar fi o mare greseala din partea mea sa ignor acest lucru. (…) Sunt gata sa fac eu acest gest pe care o parte importanta din societate il asteapta si, incepand de astazi, imi depun mandatul de premier si implicit al Guvernului Romaniei”, a mai precizat Ponta, miercuri, de la Palatul Victoria.

author avatar
Cristina Stefan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger