AcasăPoliticaLiderul PSD ii face in continuare ochi dulci lui Tariceanu. Calin, dragostea...

Liderul PSD ii face in continuare ochi dulci lui Tariceanu. Calin, dragostea mea!

Calin Popescu Tariceanu, colacul de salvare al liderului PSD

Ce nu avea Victor Ponta inainte apetit pentru prezidentiale, dar de cand cu europarlamentarele  i s-a taiat de tot. In consecinta, liderul PSD cauta cu disperare o varianta cu care sa le inchida gura colegilor de partid.

Calin Popescu Tariceanu, colacul de salvare al liderului PSD

Impins de social-democrati spre Cotroceni, mai ales de cei care-i poarta sambetele, Victor Ponta tot mai spera ca un alt personaj isi va asuma aceasta misiune in locul sau. Asa ca a inceput sa sondeze terenul, doar-doar s-o ivi vreun prezidentiabil pe care „poporul PSD” sa-l accepte.

„Experimentul Mircea Diaconu”

De cand a rupt-o cu liberalii, premierul a pus ochii pe Calin Popescu Tariceanu si a facut eforturi destul de mari sa-l aduca in prim-planul vietii politice. Mai mult, a insistat ca USL sa fie mentinuta in viata, chiar si artificial, pentru a justifica in felul acesta de ce candidatul stangii la prezidentiale este un om de dreapta. Argumentul nu i-a convins insa pe social-democrati, care au continuat sa faca presiuni asupra lui Ponta. Asa a aparut in dezbatere numele lui Mircea Diaconu. O vorba-n vant, aruncata de premier, dar care le-a dat frisoane pesedistilor. In doi timpi si trei miscari, Tariceanu a fost reevaluat, devenid un soi de colac de salvare, cel mai liberal prezidentiabil dintre pesedisti. Mai mult, acestia spera ca dupa Congresul PNL si in urma tensiunilor generate de fuziunea cu PDL, Calin Popescu Tariceanu sa-i adune in jurul sau pe liberalii nemultumiti si sa-si incropeasca singur o zestre electorala care sa-l ajute sa prinda turul doi al prezidentialelor.

author avatar
Adelina Ionicel
362 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger