AcasăPoliticaLiderul deputatilor PDL: Ponta sa demisioneze de urgenta din fruntea Guvernului

Liderul deputatilor PDL: Ponta sa demisioneze de urgenta din fruntea Guvernului

Tinel Gheorghe

Liderul deputatilor democrat-liberali, Tinel Gheorghe, i-a cerut primului-ministru, miercuri, sa demisioneze din fruntea Guvernului, odata cu aparitia stenogramelor din cazul Duicu si a ipotezei ca discutiile ar fi avut loc in biroul sefului Executivului.

Tinel Gheorghe

Deputatul PDL considera ca primul-ministru ar trebui sa faca acest gest de onoare, odata ce au fost facute publice stenogramele unei discutii avute de catre Adrian Duicu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti. „De urgenta, daca mai are demnitate, Victor Ponta sa demisioneze din fruntea Guvernului, pentru ca actul de coruptie a patruns in biroul domniei sale. (…) Cazul Duicu este situatia care ar trebui sa-i genereze demisia domnului prim-ministru, pentru ca este inacceptabil ca in ‘biroul oval’ al domniei sale sa aiba loc discutiile si dezbaterile redate in stenogramele publicate de catre Curtea de Apel cu privire la retinerea lui Duicu”, a sustinut Tinel Gheorghe intr-o conferinta de presa.

Va amintim ca Duicu, seful CJ Mehedinti, este acuzat de procurorii DNA de trafic si cumparare de influenta, instigare la abuz in serviciu si instigare la dare de mita. In acelasi dosar este cercetat si Constantin Stefan Ponea, inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, acuzat de trafic de influenta si cumparare de influenta.

Conform procurorilor, „in perioada martie-iunie 2013, inculpatul Duicu Ioan-Adrian, presedintele Consiliului judetean Mehedinti, a afirmat fata de inculpatul Ponea Constantin Stefan, inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, faptul ca are influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, pe de o parte, si consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orsova, pe de alta parte)”. Oamenii legii sustin, totodata, ca Duicu i-ar fi promis lui Ponea ca, folosind aceasta influenta, ar fi putut sa ceara „sa il mentina temporar pe Ponea Constantin Stefan in functia de inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, iar la o data ulterioara sa il numeasca intr-o functie de conducere in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, respectiv director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa numeasca o persoana din familia acestuia intr-o functie de conducere in cadrul Ministerului Public”.

Cititi si STENOGRAME: Adrian Duicu facea trafic de influenta din biroul lui Victor Ponta

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger