AcasăPoliticaLiderul de la Cotroceni, la Casa Alba

Liderul de la Cotroceni, la Casa Alba

Aflat intr-o noua vizita dincolo de Ocean, Klaus Iohannis a participat, in decursul orelor trecute, la o cina de lucru oferita de omologul sau american.

Ajuns la Casa Alba, liderul de la Cotroceni a facut si o poza alaturi de Barack Obama, cum se obisnuieste cu invitatii care ajung in celebrul sediu al Presedintiei americane. Instantaneu care apoi a fost postat pe contul oficial al lui Klaus Iohannis, de pe o cunoscuta retea de socializare. Descrierea din dreptul fotografiei este scurta, dar cuprinzatoare: „La Casa Alba, alaturi de Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama”.

Din cate se poate observa inca de la prima privire aruncata asupra pozei de pe Facebook, cei doi presedinti zambesc larg, semn ca atmosfera la momentul respectiv a fost una cat se poate de destinsa. Totul s-a intamplat seara trecuta, in jurul orei 18, ora locala, dupa ora 1 noaptea, conform orei Romaniei.

Pentru ziua de vineri, agenda sefului statului prevede participarea la reuniunea destinata prevenirii terorismului nuclear, intrevedere care urmeaza sa inceapa la ora 11, ora locala- ora 18, ora Romaniei, din cate se mentioneaza pe Agenda presedintelui, facuta publica din directia Cotrocenilor, pentru ca apoi Klaus Iohannis sa se intalneasca, la Washington, cu reprezentantii comunitatii romanesti din SUA.

„Voi participa zilele urmatoare, la invitatia Presedintelui SUA, Barack Obama, la Summitul dedicat prevenirii terorismului nuclear, care va avea loc la Washington. Atentatele care au zguduit recent Europa pun in pericol nu doar securitatea fizica a cetatenilor nostri, ci sunt un atac impotriva valorilor si principiilor pe care le reprezentam. Romania este un membru activ si responsabil al grupului restrans al statelor cu capacitati nucleare relevante, iar prezenta la acest Summit reprezinta o chestiune de prestigiu, de consecventa si de influenta. Romania va continua sa participe activ la procesul de intarire a securitatii nucleare la nivel global”, preciza presedintele, miercuri, intr-un mesaj postat pe aceeasi retea de socializare, inainte de a pleca peste Ocean. Va amintim ca sotia sa, Carmen, il insoteste in aceasta deplasare.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger