AcasăPoliticaLiderul de la Cotroceni a plecat in Croatia, pentru o vizita de...

Liderul de la Cotroceni a plecat in Croatia, pentru o vizita de doua zile

Seful statului are trecuta pe agenda o noua deplasare externa, de aceasta data parasind Romania, in urma cu scurt timp, cu destinatia Croatia, stat in care va intreprinde o prima vizita oficiala in acest stat, pe durata a doua zile.

Klaus Iohannis a plecat de pe Otopeni, cu o aeronava, luni in jurul orei 14, urmand ca incepand cu ora 17, ora Romaniei, sa aiba o prima intrevedere din sirul celor pe care le are programate pe durata cat se afla pe taram croat, respectiv cu seful Executivului de la Zagreb, Zoran Milanovic la sediul Guvernului.

De asemenea, conform Administratiei Prezidentiale, in cursul acestei prime zile a saptamanii, Klaus Iohannis va fi primit, la Palatul Prezidential din capitala croata, de catre omologul sau, Kolinda Grabar-Kitarovic. Cei doi lideri de stat vor avea convorbiri, in aceasta seara, dupa intrevederi urmand sa sustina o declaratie de presa comuna, ulterior fiind programat un dineu oficial, oferit de catre Grabar-Kitarovix, în onoarea sefului stautlui roman.

In decursul diminetii urmatoare, Klaus Iohannis va participa la o ceremonie solemna, de depunere de flori la un monument ridicat la Cimitirul Mirogoj, si denumit simbolic „Vocea victimelor croate – Zidul durerii”, pentru ca mai apoi sa se intalneasca, la sediul Legislativului local, cu presedintele Parlamentului croat, Josip Leko.

„Relatiile bilaterale dintre Romania si Croatia s-au dezvoltat constant in ultimii ani, in special dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana. Romania si Croatia au multe obiective comune pe care le pot realiza mai bine impreuna (…). Voi transmite interlocutorilor din Croatia dorinta noastra pentru o cooperare regionala mai stransa, care sa contribuie la asigurarea securitatii si prosperitatii in regiunea Balcanilor si a vecinatatii estice a Uniunii Europene”, a precizat seful statului, inainte de a se imbarca in aeronava care l-a transportat la Zagreb.

author avatar
Cristina Stefan
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger