AcasăPoliticaLiderii PDL si PNL, la negocieri. Iohannis: Dorim o fuziune a partidelor...

Liderii PDL si PNL, la negocieri. Iohannis: Dorim o fuziune a partidelor noastre cat de repede posibil

Mai-marii liberalilor si ai democrat-liberalilor au avut, luni, o intrevedere, pentru a discuta detaliile colaborarii politice anuntate saptamana trecuta.

La aceasta intalnire au participat, printe altii, Klaus Iohannis, prim-vicepresedintele demisionar al PNL, dar si Vasile Blaga, liderul PDL. La iesirea de la discutii, cei doi au reluat ideea alegerii unui candidat comun pentru scrutinul prezidential. Intre timp, urmeaza sa fie desemnata componenta unor comisii mixte, ai caror membri, deopotriva liberali si democrat-liberali, vor afla ce responsabilitati vor avea. „A fost o discutie scurta fi afoarte buna, am reconfirmat  ca dorim o fuziune a partidelor noastre (…) cat de repede va fi posibil. Am convenit cateva lucruri foarte concrete, ce comisii vom avea. (…) In cursul acestei saptamani vom desemna membrii comisiilor, care sa trebuie sa inceapa sa lucreze”, a precizat edilul sibian.

Saptamana trecuta, liderii celor doua partide -Antonescu si Blaga- anuntau ca vor fuziona, in vederea ajungerii la un „mare partid de centru-dreapta”. „In urma acestei prime discutii pe care delegatiile partidelor noastre le-au purtat, in esenta am luat hotararea de a colabora, de a construi impreuna un proiect politic solid, de durata, un proiect pentru Romania, un proiect care sa implice un mare partid de dreapta intr-un viitor cat mai apropiat, o constructie pentru alegerile prezidentiale, pentru administratia locala si pentru alegerile parlamentare, pentru o viitoare guvernare impreuna”, a afirmat fostul sef al Senatului.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger