AcasăPoliticaLiderii europeni l-au felicitat pe presedintele ales al Frantei

Liderii europeni l-au felicitat pe presedintele ales al Frantei

Cum deunazi marea familie europeana a stat cu ochii pe alegerile din Franta, la finele zilei, dupa aflarea primelor rezultate partiale ale scrutinului prezidential, care l-au indicat pe Emmanuel Macron invingator in fata contracandidatei sale, Marine Le Pen, au aparut si primele reactii in randul liderilor statelor membre UE sau ale forurilor europene.

Printre ele si cea a cancelarului Angela Merkel, despre care s-a aflat ca l-a sunat pe tanarul politician, pe care l-a „felicitat calduros” pentru victoria in alegeri, dar si ca inaltul oficial german „asteapta cu nerabdare” sa lucreze cu Emmanuel Macron, in calitatea sa de presedinte al Frantei.

De asemenea, si premierul britanic l-a felicitat pe Macron pentru „succesul” din alegeri, notand, pe Twitter, ca „abia asteapta sa lucreze cu el”.

„Felicitari Emmanuel Macron! Fericit ca francezii au ales un viitor european. Impreuna pentru o Europa mai puternica”, a scris, ep Facebook, si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

Trebuie spus ca Macron a primit felicitari si de dincolo de Ocean, din partea presedintelui american. Donald Trump a postat pe contul sau oficial de Twitter un mesaj din care lumea intreaga a aflat ca e „nerabdator” sa lucreze cu noul presedinte francez, pe care l-a laudat pentru „marea sa victorie”.

Din cate o arata rezultatele alegerilor din Franta, in cadrul carora a obtinut, in turul doi, peste 65 de procente, Emmanuel Macron devine, la 39 de ani, cel mai tanar lider de la Paris.

foto: Facebook

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger