AcasăPoliticaLiberalul Emilian Francu, acuzat de luare de mita

Liberalul Emilian Francu, acuzat de luare de mita

Procurorii sustin ca Emilian Francu a cerut 20.000 de euro de la o firma de constructii

Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu, a fost retinut de procurorii DNA. Liberalul este acuzat ca ar fi solicitat mita de la o firma de constructii.

Procurorii sustin ca Emilian Francu a cerut 20.000 de euro de la o firma de constructii

Procurorii anticoruptie au descins, ieri, la sediul Primariei Ramnicului Valcea, la domiciliul lui Emilian Francu, dar si la sediul unui post de televiziune. Vizita nu i-a picat deloc bine liberalului, acesta avand nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce a suferit o criza cardiaca.

Potrivit unor surse judiciare, primarul PNL ar fi solicitat 20.000 de euro unei firme de constructii din Timisoara in scopul facilitarii obtinerii unor contracte de lucrari in municipiul Ramnicu Valcea. Suma ar fi ajuns la un intermediar, directorul televiziunii locale „Valcea 1”, Aura Constantinov, care urma sa-i predea banii liberalului. Emilian Francu este al doilea primar al municipiului Ramnicu Valcea acuzat de luare de mita, dupa ce Mircia Gutau a fost condamnat tot pentru aceasta infractiune. Francu a castigat alegerile in iulie 2012 din partea PNL pe lista Uniunii Social Liberale, el fiind si presedintele organizatiei municipale a PNL Ramnicu Valcea.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger