AcasăPoliticaLiberalii sustin in continuare ideea anticipatelor, dar nu exclud varianta unei guvernari...

Liberalii sustin in continuare ideea anticipatelor, dar nu exclud varianta unei guvernari tehnocrate

Partidul National Liberal nu renunta la ideea alegerilor anticipate, dar nu exclude nici varianta unei guvernari tehnocrate, a punctat Ionut Stroe, in cursul dupa-amiezii. Totul cu doar cateva ore inainte de a intra la consultarile de la Cotroceni, dupa ce social-democratii vor fi incheiat discutiile cu Klaus Iohannis.

In conditiile in care luni seara, de la ora 19, liberalii urmeaza sa se intalneasca din nou cu seful statului, dupa o prima runda de discutii avute saptamana trecuta, joi, pe tema desemnarii viitorului premier, odata ce Victor Ponta a depus mandatul sau si al Guvernului pe care il conducea, iar in prima faza PNL anunta, prin vocea copresedintilor sai, Gorghiu si Blaga, faptul ca sustin varianta alegerilor anticipate, purtatorul de cuvant al formatiunii a prezentat mandautl delegatiei partidului la aceste discutii.

„PNL crede in continuare in solutia alegerilor anticipate. Insa mandatul cu care astazi se va merge la consultarile cu presedintele Romaniei nu va exclude nicio alta varianta, chiar si a unei viitoare guvernari tehnocrate”, a precizat, luni, purtatorul de cuvant al liberalilor.

Insa pentru ca varianta unui Executiv format din tehnocrati, membrii partidului condus de Blaga si Gorghiu cred ca e nevoie de o depolitizare de la A la Z a administratiei. „In aceasta situatie, cea mai importanta conditie pentru sustinerea unei asemenea guvernari este depolitizarea totala a intregului esichier si a tuturor nivelurilor institutionale -practic depolitizarea totala a administratiei”, a declarat liberalul. Si pentru a nu exista vreo umbra de dubiu, Stroe a explicat faptul ca „aceasta inseamna inlaturarea PSD si a partenerilor sai de la toate nivelurile decizionale, institutionale in aceasta tara”.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger