AcasăPoliticaLiberalii strang munitie anti-PSD

Liberalii strang munitie anti-PSD

Chiar daca nu par dispusi inca sa introduca actiunea de divort, liberalii iau totusi in calcul posibilitatea ca actuali parteneri , in frunte cu Victor Ponta, sa devina principalii adversari.

Liberalii vor sa-i loveasca pe social-democrati unde-i doare mai tare
Victor Ponta are sanse mari sa intre in colimatorul partenerilor de la PNL
Penelistii asteapta de la Liviu Dragnea sa-si asume esecul desentralizarii

Baieti strangatori, penelistii contabilizeaza cu mare atentie toate esecurile politice si economice care pot fi puse in carca social-democratilor si a premierului. Concret, liderii PNL sunt pregatiti sa explice alegatorilor ca ei sunt autorii faptelor bune pe care le-a facut guvernarea USL, in timp ce toate nenorocirile au fost comise de social-democrati. In fruntea listei se afla descentralizarea, proaspat declarata neconstitutionala de CCR. Pentru ca acesta a fost proiectul de suflet al vicepremierului Liviu Dragnea, iar Guvernul si-a asumat raspunderea la insistentele lui, liberalii considera ca infrangerea trebuie sa poarte exclusiv marca PSD.

De altfel, presedintele PNL, Crin Antonescu, nu a dorit niciodata sa se asocieze cu legea respectiva, acesta absentand de la sedinta Parlamentului in care Executivul si-a angajat raspunderea.  Mai mult chiar, liberali mai vocali sustineau, deunazi, ca Dragnea trebuia sa demisioneze dupa decizia Curtii Constitutionale.

Un alt subiect, pe care PNL se pregateste sa il atace, se refera la criticile formulate de Comisia Europeana la adresa Executivului. Mai exact, oficialii de la Bruxelles le-au atras atentia guvernantilor ca prima versiune a Acordului de Parteneriat pentru utilizarea fondurilor comunitare in perioada 2014-2020 este lipsita de viziune strategica si prea vaga. Cum aceasta prima versiune a Acordului a fost prezentata Parlamentului de premierul Victor Ponta si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, penelistii nu vor ezita sa o transforme intr-o tema de campanie anti-PSD. Campanie care va fi data uitarii, doar daca PNL si PSD vor merge pe liste comune la europarlamentare, varianta fiind negociata in continuare de cele doua partide.

[poll id=”671″]

author avatar
Adelina Ionicel
593 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger