AcasăPoliticaLiberalii si-au strigat neputinta si in Parlament, si in strada. Motiunea a...

Liberalii si-au strigat neputinta si in Parlament, si in strada. Motiunea a picat!

Din confruntarea cu Guvernul Ponta, Opozitia a iesit destul de sifonata. Ca motiunea de cenzura nu a trecut, nu a reprezentat o surpriza nici macar pentru sustinatorii ei. In schimb, faptul ca liberalii au picat si testul in strada, a generat nemultumire in partid.

Victor Ponta ramane premier in continuare

La inceputul saptamanii, conducerea PNL era de un optimism frate cu naivitatea. Nu isi puneau atat speranta in motiune, cat in mitingul pe care urmau sa-l organizeze la poarta Parlamentului. „Asteptam 15.000 de oameni alaturi de noi”, afirma co-presedintele PNL Alina Gorghiu. Spre dezamagirea lor insa, protestul a fost un fiasco la care au participat vreo 4.000 de oameni. Un bun prilej pentru Victor Ponta sa-i ia peste picior si sa le atraga atentia ca nu mai au priza la electorat. „Este nevoie de lamuriri si pentru oamenii adusi cu autobuze in fata, in ploaie. Probabil ca ei credeau ca vin sa scandeze impotriva celor care le-au taiat pensiile si salariile. Ca sa fiu sincer, nici domnul Blaga nu mai e ce-a fost odata. Sunt mai multi jandarmi si jurnalisti decat protestatari, dar asta e. Timpul ne marcheaza pe toti”, a afirmat premierul, avertizandu-l pe Vasile Blaga ca nici pozitia lui in politica nu este foarte sigura. „Cei care m-au scos pe mine din politica, din pacate, cred ca va vor scoate si pe dumneavoastra si nu e corect nici pentru mine nici pentru dumneavoastra. Sa tineti minte acest lucru”, a mai precizat premierul.

Gorghiu, atacata la contracte

Desi se laudau cu 15.000, liberalii nu au reusit sa adune mai mult de 4.500 de oameni la miting

Acuzat ca a furat din banii statului si ca face Romania de rusine, Victor Ponta a ales sa le raspunda in aceeasi nota contestatarilor sai. Si pentru ca Alina Gorghiu este cea care ii cere zilnic demisia, premierul i-a acordat la randul lui o atentie deosebita. „Sunteti scumpa, doamna Gorghiu!”, a spus Ponta de la tribuna Parlamentului, dupa ce a dezvaluit cate contracte a avut sefa liberalilor cu statul.  „Se vorbeste in motiunea de cenzura despre contracte. Nu am semnat niciodata niciun fel de contract cu vreo societate cu capital de stat. Stiu ca a semnat domnul Sova cu societati din portofoliul AVAS, condusa atunci de catre domnul Teodor Atanasiu. Deci dumneavoastra vreti acum sa-mi dau eu demisia pentru ca domnul Atanasiu cu Sova au semnat niste contracte? Care e logica? Sau poate domnul Atanasiu a fost sfatuit gresit de catre o consiliera a domniei sale, care era si avocat si care stia foarte bine ce inseamna contracte cu statul, daca cumva le-a uitat doamna consilier avocat Gorghiu. Am in fata asa: contract Gorghiu — Pop si Asociatii — AVAS, 25.000 de euro plus TVA, Gorghiu — Pop si Asociatii — AVAS, 10.000 de euro plus TVA, Gorghiu—Pop si Asociatii — AVAS, 6.000 de euro plus TVA. Gorghiu — Pop si Asociatii — AVAS, 15.000 de euro plus TVA, Gorghiu — Pop si Asociatii, 10.000. de euro plus TVA”, a detaliat seful Executivului, amintindu-i Alinei Gorghiu ca au mai existat si „alte doamne care au crezut ca daca au protectie nu o sa pateasca niciodata nimic”. „Cand va uitati la paiul din ochiul cuiva sa nu va incurce barnele, doamna Gorghiu”, a conchis Ponta. In apararea co-presedintelui PNL a sarit imediat colegul Teodor Atanasiu care a tinut sa-i transmita premierului ca „a ratat sansa sa scape de eticheta penibil”.

PNL-ul trece la amenintari

Dupa ce s-a anuntat ca motiunea a picat cu 207 voturi (Opozitia avea nevoie de 276 – n.r.), liberalii si-au varsat frustrarea pe formatiunile politice din arcul guvernamental. „Victor Ponta va fi la guvernare si va fi prim-ministru al Romaniei cata vreme ceilalti lideri de partide politice aflate la guvernare vor sustine aceasta formula de prim-ministru compromis, de prim-ministru inculpat trimis in judecata. Am luat decizia sa refuzam sa ne asezam la masa cu cei patru lideri de partide politice care duc Romania pe un drum gresit pana cand vor renunta la solutia compromitatoare pentru Romania — anume Victor Ponta prim-ministru”, au precizat liderii PNL.

[poll id=”1100″]

author avatar
Adelina Ionicel
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger