AcasăPoliticaLiberalii se gandesc sa conteste la CCR votul dat in Senat in...

Liberalii se gandesc sa conteste la CCR votul dat in Senat in cazul Sova

Liberalii iau in calcul varianta de a contesta, la Curtea Constitutionala, votul in cazul senatorului social-democrat Dan Sova, care a ramas cu imunitate parlamentara, dupa ce s-a stabilit, in urma votului secret cu bile, faptul ca solicitarea DNA in cazul sau nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi aprobata.

Invocand faptul ca rezultatul votului din Senat, in cazul Sova, in urma caruia s-a anuntat ca, pe motiv de lipsa de cvorum, aceasta Camera a Parlamentului nu incuviinteaza cererea Directiei Nationale Anticoruptie privind retinerea si arestarea preventiva a fostului ministru al Transporturilor, s-ar traduce printr-o intentie de blocare a justitiei, dar si ca, pana la urma, confirma cele reclamate de liberali, mai exact ca „PSD este umbrela coruptiei, iar Victor Ponta manerul de care se agata toti cei care au probleme cu legea”, liberalii, prin vocea co-presedintelui PNL, au anuntat ca se gandesc sa conteste, la Curtea Constitutionala, votul dat de Camera Superioara a Parlamentului in cazul senatorului amintit.

Gorghiu a precizat, intr-un comunicat, faptul ca membrii PNL analizeaza aceasta varianta. „Analizam in cel mai scurt timp solutia si paghiile contestarii la Curtea Constitutionala a votului in cazul Dan Sova cu privire la interpretarea data numarului de voturi necesar pentru ridicarea imunitatii senatorului PSD. Avem in vedere jurisprudenta Curtii Constitutionale care stabileste ca hotararile Senatului sau ale Camerei Deputatilor se aproba cu majoritatea parlamentarilor prezenti”, noteaza copresedintele liberalilor.

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger