AcasăPoliticaLiberalii reactioneaza dupa ce Ponta a fost trimis in judecata: "PSD sa...

Liberalii reactioneaza dupa ce Ponta a fost trimis in judecata: „PSD sa spuna cu voce tare daca mai gireaza un inculpat”

Trimiterea in fata justitiei a actualului premier, nimeni altul decat fostul lider al social-democratilor, i-a facut pe reprezentantii principalului partid de opozitie, PNL, sa ceara PSD -ului si Coalitiei de guvernare sa se pronunte daca il mai sprijina pe Ponta pentru prima functie in Executiv.

Reactia PNL a venit la foarte scurta vreme dupa ce procurorii anticoruptie au anuntat ca dosarul in care este cercetat Ponta, alaturi de fostul ministru Sova si alte patru persoane, va ajunge la Instanta Suprema.

„Victor Ponta este toxic pentru Romania, detinand in continuare functia de prim-ministru. PNL i-a cerut demisia din momentul in care impotriva sa a fost inceputa urmarirea penala”, amintesc liberalii.

De asemenea, membrii PNL precizeaza in comunicatul ce vine ca reactie la anuntul DNA, faptul ca „In Europa, Victor Ponta este singurul premier trimis in judecata pentru infractiuni conexe celor de coruptie si aflat inca in functie”, dar si ca „Ponta a compromis functia de sef al Executivului, esentiala intr-un stat de drept”.

Nu in ultimul rand, liberalii considera ca decizia sefului Guvernului de a nu demisiona se traduce printr-o sfidare la adresa romanilor.

In chip de concluzie, „PNL solicita coalitiei de guvernare sa precizeze public si sa asume daca il mai sustine pe Victor Ponta in functia de premier, avand in vedere noua sa calitate juridica. PSD sa spuna cu voce tare daca mai gireaza un inculpat, trimis in judecata, pentru a conduce Executivul, care este parte a uneia dintre cele trei puteri in stat”, solicita liberalii condusi de Alina Gorghiu si Vasile Blaga.

Va reamintim ca DNA a anuntat, joi, tirmiterea in judecata a actualului premeir, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor in „dosarul Rovinari-Turceni”.

author avatar
Cristina Stefan
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger