AcasăPoliticaLiberalii ii acuza pe pesedisti de blat cu Basescu

Liberalii ii acuza pe pesedisti de blat cu Basescu

Traian Basescu i-a pus cu botul pe labe pe pesedisti, sustin liberalii, care ii acuza pe partenerii  de guvernare ca au dat-o la intors cu celebra ”comisie Calarasi”.

Traian Basescu reuseste ca nimeni altul sa mentina la cote ridicate tensiunea dintre PSD si PNL
Liberalii spun ca Victor Ponta, nu Antonescu, este cel care a batut palma cu Basescu

Nici nu s-a stins bine ecoul scandalului de saptamana trecuta, ca in USL se vorbeste din nou  de intelegeri oculte cu Traian Basescu. Doar ca scenariul s-a schimbat un pic, ”paratii” fiind de aceasta data Victor Ponta si pesedistii lui. ”Dupa ce s-au batut cu pumnul in piept ca vor sa-i ancheteze terenurile lui Basescu, social-democratii tergiverseaza reuniunea Parlamentului in care sa se dea unda verde pentru comisie. Totul a fost un balet, o incercare de a ne pune pe noi intr-o lumina proasta. L-au acuzat pe Crin Antonescu ca a batut palma cu Traian Basescu, dar dupa cum se vede ei sunt cei care au facut blat cu el”, ne-a declarat un lider liberal, precizand ca scuzele pesedistilor sunt de toata jena. ”Saptamana trecuta ne dadeau ultimatumuri, rupeau USL-ul si tipau de ziceai ca toata tara depinde de marea comisie. Acum, au spus ca nu este momentul, avand in vedere vizita premierului chinez. Ne-au transmis ca vom discuta luni, la USL. Deci nu mai este nicio graba”, a mai spus liberalul. Totodata, acesta a atras atentia si asupra faptului ca social-democratii nu au catadicsit nici macar sa anunte numele parlamentarilor care vor face parte din comisie. ”Noi am facut imediat nominalizarile, de la ei niciun semn”, a conchis liderul liberal.

S-au luat si de la descentralizare

Criticat la centru pentru ”comisia Calarasi”, Victor Ponta a primit un bobarnac si din partea alesilor locali ai PNL. Intr-o scrisoare deschisa, presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, i-a atras atentia premierului asupra modului in care ministerele conduse de PSD au inteles sa faca descentralizarea. ”Din pacate, inainte de a intra in vigoare aceasta lege (a descentralizarii – n.r), a inceput un adevarat proces de devalizare a acelor structuri care vor trece la autoritatile judetene si locale. Bunurile materiale ale acestora sunt transferate pe sest si extrem de rapid de la actualii administratori spre agentiile si institutiile care raman in subordinea ministerelor. (…) Nu este corect sa transferati institutii fara patrimoniu si sa ne obligati sa cheltuim bugetele judetelor si municipiilor pentru a asigura functionalitatea noilor subordonate”, i-a transmis Uioreanu premierului Ponta.

[poll id=”650″]

author avatar
eNational
1.887 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger