AcasăPoliticaLiberalii i-au pus PeNeLe de candidat lui Predoiu!

Liberalii i-au pus PeNeLe de candidat lui Predoiu!

Liberalii l-au impaunat pe Catalin Predoiu candidat la Primaria Capitalei

Dupa o seara furtunoasa, care poate figura cu succes in opera lui Ion Luca Caragiale, liberalii au decis sa-si schimbe, pentru a patra oara, candidatul la Primaria Capitalei. Napasta a cazut de aceasta data pe capul lui Catalin Predoiu.

Liberalii l-au impaunat pe Catalin Predoiu candidat la Primaria Capitalei

Cristian Busoi, Ludovic Orban, Marian Munteanu, Catalin Predoiu. Data fiind apropierea datei limita de depunere a candidaturilor, liberalii ar trebui sa se opreasca de aceasta data la Catalin Predoiu. Care s-a zbatut disperat sa scape de asa onoare, dar fara succes. ”Esti liderul PNL Bucuresti, ori candidezi, ori te dam jos!”, l-au amenintat fara perdea liberalii pe Predoiu. Pentru ca acesta rezista inca in refuzul sau, se spune ca penelistii l-au asigurat ca nu ii vor reprosa nimic in caz de esec, daca partidul scoate un scor de minimum 20% la locale. Cu inima indoita, Predoiu a acceptat si a iesit la rampa anuntandu-si public intrarea in cursa pentru PrimariaCapitalei. ”Am decis sa-mi asum candidatura la Primaria Capitalei. Nu va ascund ca sunt foarte emotionat, dar gandurile mele sunt extrem de limpezi si vointa mea extrem de hotarata. Voi concura cu toata energia si competenta mea pentru victoria PNL, pentru victoria dreptei in Bucuresti”. Ca sa se ajunga aici, trebuit insa sa fie incheiata mai intai, in mod amiabil, afacerea cu Marian Munteanu.

Munteanu a plecat, golanii au ramas

Cu ajutorul tactului presedintelui de onoare, Mircea Ionescu Quintus, liberalii l-au convins pe Marian Munteanu sa-si retraga el candidatura. ”I-am spus ca noi, conducerea (PNL – n.r.), nu avem niciun temei sa retragem candidatura: <<Numai un gest de inalta tinuta omeneasca si boiereasca este sa faceti dumneavoastra acest gest>>”, a relatat Quintus cum s-au desasurat ostilitatile, marti, in spatele usilor inchise ale sediului din Modrogan. Spre norocul liberalilor, Munteanu a decis sa fie boier. ”Am avut discutii in ultimele doua zile cu liderii partidului, cu reprezentanti din sectoare, in incercarea de a gasi o formula eficienta. Din pacate, a fost dificil sa identificam o formula de unitate. Nu se pot castiga lupte fara unitate, solidaritate si loialitate reciproca. (…) In consecinta, am consimtit in urma acestor discutii sa-mi retrag candidatura, am acceptat aceasta chestiune si sunt convins ca PNL va gasi o solutie pentru a pastra unitatea acestei echipe, a organizatiei la Bucuresti si pentru a oferi bucurestenilor un proiect bun, util si castigator”, a confirmat public Munteanu, ieri, ca renunta de bunavoie la postura de candidat al PNL ”Partidul National Liberal a pierdut un primar si a castigat un membru de valoare”, a tinut Mircea Ionescu Quintus sa-i multumeasca lui Munteanu pentru scoaterea PNL-ului din situatia penibila in care singur s-a bagat. O situatie pe care co-presedintii Gorghiu si Blaga o vor deconta mai repede decat cred ei, dupa cum deja ameninta, in culisele partidului, mai multi liberali.

author avatar
National
461 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger