AcasăPoliticaLiberalii fac zid in jurul lui Basescu

Liberalii fac zid in jurul lui Basescu

In razboiul presedinte - premier, liberalii ii tin partea lui Traian Basescu

Fost ministru al Apararii, senatorul PNL Corneliu Dobritoiu, spune si el ca premierul Ponta s-a bagat singur in seama, calcand pe coada Constitutia, in cazul interzicerii dreptului de survol pentru vicepremierul Rusiei.

In razboiul presedinte - premier, liberalii ii tin partea lui Traian Basescu

Liberalii nu sunt de acord cu incercarea premierului Ponta de a se impauna cu atributii prezidentiale, cum ar fi aceea de comandant al fortelor armate romane, de exemplu. ”Cand apar tendinte de uzurpare din partea premierului catre atributiile constitutionale ale presedintelui, e un conflict constitutional. In situatia de precriza in care este Romania, autoritatile trebuie sa joace doar in limitele Constitutiei”, sustine Corneliu Dobritoiu, care este si presedinte al Comisiei de aparare a Senatului. Dupa admonestarea lui Victor Ponta, Dobritoiu i-a dat lui Traian Basescu partea leului: ”Presedintele este garantul independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Romaniei, potrivit Constitutiei, deci tema materiei e in responsabilitatea prezidentiala. Daca presedintele interzice dreptul de survol pentru o aeronava si comunica acest lucru ministrului Apararii, ministrul este cel care da ordinul fortelor aeriene, pentru a ateriza fortat avionul sau a-l conduce in afara spatiului aerian”. In context, Dobritoiu a amintit si de alte ”atitudini uzurpatoare” ale lui Victor Ponta, respectiv ”fotografierea sa cu drapelele tuturor categoriilor de forte romanesti in fundal”. ”Semnale de acest fel sunt alarmante si pentru aliatii nostri, care cunosc si respecta legea romaneasca. Impactul international nu ne face cinste. Nimeni nu se joaca cu aceste simboluri. Cei care se angajeaza in astfel de verbiaje regretabile, daca vor ajunge presedinti, vor fi priviti cu mare scepticism de catre omologii lor”, a mai tras fostul ministru al Apararii o salva impotriva lui Victor Ponta.

Gabriel Oprea, cap de afis pe lista neagra

Traian Basescu l-a acuzat pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ca nu a avut ”comportament de general” si ”a bagatelizat” simbolistica onorului militar atunci cand a decis ca fiecare demnitar de rang inalt care participa la o ceremonie oficiala sa beneficieze de o asemenea onoare.  ”Tot soiul de politicieni au placerea de a li se canta imnul si sa li se incline drapelul de lupta in fata lor, sa li se spuna «sa traiti» de catre o garda militara. Cred ca este prea mult, prea mult”, a comentat suparat Basescu, anuntand si ca el personal nu se va mai duce la MAI ”nici daca ia foc Ministerul de Interne”.


 

author avatar
Simona Badulescu
581 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger