AcasăPoliticaLiberalii discuta azi in privinta noului candidat la Primaria Capitalei

Liberalii discuta azi in privinta noului candidat la Primaria Capitalei

Pusi in ipostaza de a face o schimbare din mers cand vine vorba despre candidatul cu care vor merge in cursa pentru Primaria Capitalei, in conditiile in care Ludovic Orban, ajuns sa fie suspectat de coruptie, a anuntat deunazi, inca din usa DNA-ului, ca renunta sa se mai prezinte la alegerile din 5 iunie, liberalii vor discuta in cursul acestei zile optiunile pe care le au la acest moment, urmand sa si ia o decizie.

Din cele cateva nume vechiculate, pe surse, printre care si cel al Adrianei Saftoiu, liberalii condusi de Alina Gorghiu si Vasile Blaga ar urma sa ia chiar azi o decizie in acest sens, cel putin asta a reiesit din declaratiie facute de cei doi, in cursul dupa-amiezii trecute, cand s-a aflat ce anume a decis Ludovic Orban.

Ramane de vazut daca liberalii se vor gandi sa revina asupra variantei de a participa la alegerile pentru Primaria Capitalei cu fostul europarlamentar Cristian Busoi, cel care fusese anuntat, initial, drept posibil candidat al PNL in aceasta cursa.

Aceste aspecte vor fi lamurite in cadrul sedintei Biroului Politic National, care ar urma sa inceapa la ora 13, la Parlament, intrunire la finele careia se asteapta ca liberalii sa anunte ce anume au decis in privinta noului candidat pentru Primaria Generala si, practic, cine va fi succesorul lui Orban in aceasta cursa.

„Ma bucur ca a facut aceasta optiune proprie si personala. Asta inseamna ca nu vrea sa prejudicieze deloc imaginea partidului”, sustinea, deunazi, Alina Gorghiu.

Va reamintim ca, odata ce a fost plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile, fiind suspectat de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, in privinta finantarii campaniei sale electorale, Ludovic Orban a decis sa faca un pas inapoi. Totodata, parlamentarul a ales si sa renunte la functia de prim-vicepresedinte al PNL, si de vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Procurorii au anuntat ca „la data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti”, dar si ca „llterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani”.

author avatar
Cristina Stefan
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger