AcasăPoliticaLiberalii dau in judecata Guvernul Ciolos

Liberalii dau in judecata Guvernul Ciolos

Odata stabilita oficial, de catre Guvern, data alegerilor locale, PNL isi foloseste ultimul glont in batalia pentru reintroducerea alegerii primarilor din doua tururi: ataca in contecios administrativ HG-ul referitor la organizarea acestor alegeri.

Alina Gorghiu l-a pandit pe premierul Dacian Ciolos la cotitura, asteptand ca acesta sa dea hotararea referitoare la organizarea alegerilor locale, pentru a relansa razboiul celor doua tururi

Decizia a fost anuntata de co-liderul PNL Alina Gorghiu la Satu Mare: ”5 iunie va fi data alegerilor, conform ultimei hotarari a Guvernului Ciolos – motiv pentru care, vazand acest calendar anuntat, va informam ca saptamana viitoare vom initia demersurile pentru atacarea acestei hotarari in instanta de contencios administrativ, astfel incat sa putem invoca exceptia neconstitutionalitatii prevederilor alegerii primarilor intr-un singur tur. Nu exista democratie in Romania daca nu vom reusi sa impunem doua tururi de scrutin”. In context, Gorghiu a subliniat ca actiunea PNL va fi inutila daca nu va exista o majoritate parlamentara care sa voteze in favoarea introducerii votului in doua tururi: ”Trebuie sa ne hotaram noi (politicienii – n.r.) ce vrem. Degeaba vrea societatea romaneasca, degeaba vrea PNL schimbarea si innoirea clasei politice si aducerea in prim-plan a unor categorii de oameni care pana acum au fost tinuti la poarta politicii daca PSD, ALDE, UNPR, si cei care mai poarta in suflet stigmatul PSD isi doresc in continuare sa ramana primari nelegitimati politic”. Intrebat daca mai sunt sanse ca alegerile locale din acest an sa se desfasoare in doua tururi, social-democratul Valeriu Zgonea a recunoscut ca da (”Din punct de vedere juridic, nimic nu este imposibil in Romania”), dar a insistat ca o asemenea varianta ar arunca stigmatul neseriozitatii asupra clasei politice romanesti. ”Trebuie sa respectam niste reguli. Cu un an inainte nu schimbam legislatia electorala, acest subiect nu se discuta. Nu este vorba de un tur-trei-cinci-sapte-noua, este vorba de seriozitatea, de onoarea unei clase politice care s-a inteles cu toata lumea pe un subiect”, si-a manifestat nemultumirea Valeriu Zgonea.

author avatar
Simona Badulescu
828 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger