AcasăPoliticaLiberalii candideaza cu ”legume congelate”

Liberalii candideaza cu ”legume congelate”

Cu candidatii gen Cristian Busoi, PNL se va sinucide la alegerile locale, avertizeaza Theodor Paleologu

Liberalii trateaza alegerile pentru Primaria Capitalei ”intr-o maniera total neserioasa si chiar sinucigasa”, iar daca liderul PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, nu renunta la aceasta abordare ”se sinucide si el politic” – sustine Theodor Paleologu. 

Cu candidatii gen Cristian Busoi, PNL se va sinucide la alegerile locale, avertizeaza Theodor Paleologu

Theodor Paleologu priveste siderat cum conducerea partidului din care face parte se pregateste intens sa piarda viitoarele alegeri locale. ”Mi se pare ca la Bucuresti abordam alegerile locale intr-o maniera total neserioasa si chiar sinucigasa. (…) Intr-adevar cu Petre Roman ne-am fi facut de ras, dar nu acesta este un motiv pentru a sustine pe cineva care e la 4% in sondaje. Eu am toata simpatia pentru Cristian Busoi ca persoana, dar aici vorbim totusi de lucruri serioase, de alegerile pentru primarul general al Bucurestiului. E caraghios sa pui in sondaj Petre Roman, Costica Canacheu, Cristian Busoi si Ludovic Orban. Resursa umana a PNL se reduce numai la ei?”, a dat Paleologu glas revoltei sale, la RFI. In context, Paleologu le-a batut obrazul fostilor penelisti pentru sprijinul oferit lui Sorin Oprescu (”jumatate din PNL trebuie sa-si puna cenusa in cap”) si a criticat promovarea unor interimari de toata jena: ”Numirile de primari interimari de dupa suspendarea lui Oprescu sunt lamentabile, este o bataie de joc la adresa bucurestenilor. Asta arata ca, in 2012, partidele – si acum vorbesc de ale noastre, PNL si PDL – au facut liste pentru Consiliul General din care nu se poate alege o personalitate cat de cat plauzibila”. Si mai grav este ca Paleologu spune ca nici candidatii propusi de PNL la parlamentarele din toamna nu vor fi mai de Doamne ajuta. ”Votul proportional da mai mare putere conducerii centrale din fiecare partid. Veti vedea la alegerile parlamentare tot felul de legume congelate din istoria recenta a partidelor noastre politice, total decredibilizate si uzate in ochii alegatorilor, care vor fi pe primele locuri pe liste numai si numai pentru ca sunt lingusitori cu sefii partidelor. In mod cert, la Bucuresti asa se va intampla”, a conchis pesimist Paleologu.

Se cere ordonanta de urgenta pentru alegerea primarilor din doua tururi

Minoritari in Parlament, liberalii preseaza guvernul sa emita fara intarziere a ordonanta de urgenta prin care sa se instituie din nou alegerea primarilor din doua tururi. ”E nevoie de legitimitate si reprezentativitate politica la urmatoarele alegeri locale. Alegerea primarilor dintr-un singur tur inseamna favorizarea partidelor mari, or competitia si competenta trebuie stimulata la nivelul administratiei publice locale”, a pledat deja, pe Facebook, Andreea Paul. Paul a amintit si de proiectul depus de PNL in Parlament acest sens, dar a recunoscut ca liberalii nu pot determina adoptarea lui: ”PNL este minoritar in prezent, iar PSD majoritar”.

author avatar
Simona Badulescu
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger