AcasăPoliticaLiberalii au depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta

Liberalii au depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta

Eugen Nicolaescu

Odata redactata, motiunea Partidului National Liberal la adresa Guvernului condus de Victor Ponta a fost depusa la Parlament, luni dupa-amiaza.

Eugen Nicolaescu

UPDATE: In urma cu scurt timp, alesii au decis ca motiunea de cenzura intitulata „Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!” se va citi miercuri, 23 septembrie, in plenul Camerelor, urmand ca martea viitoare, mai exact pe 29 septembrie, senatorii si deputatii sa-si exprime, prin vot, opinia in privinta demersului initiat de PNL.

” Victor Ponta trebuie sa plece din fruntea Guvernului, pentru ca:

-un premier acuzat de fals in inscrisuri nu poate semna acte normative ale Romaniei;

-un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscala in forma continuata nu poate gira bugetul Romaniei;

-un premier aflat in fata judecatorilor pentru spalarea banilor nu poate avea pe mana taxele si contributiile romanilor;

-un premier acuzat de fapte legate de coruptie nu va putea garanta romanilor un scrutin corect in 2016;

-un astfel de premier va negocia cu FMI doar de pe treptele tribunalului, intre doua infatisari”, sustin liberalii, in textul motiunii.

––––––

Demersul principalei formatiuni de opozitie, anuntat inca de la finele acestei saptamani, in cadrul reuniunii Ligii Alesilor Locali ai PNL, de la Poiana Brasov, s-a materializat asadar.

Motiunea pare a fi scurta, dar concisa, de vreme ce, potrivit deputatului Eugen Nicolaescu, are doar doua pagini. Ce este mai important de precizat este, insa, faptul ca a fost semnata de 180 de politicieni, in conditiile in care numarul minim de semnaturi prevazut de Constitutiei pentru ca un astfel de demers sa poata fi inregistrat este de 137.

Tot fostul ministru liberal al Sanatatii, liderul grupului alesilor PNL din Camera, a fost cel care a precizat ca in cursul zilei de astazi se va stabili si calendarul de citire si votare a motiunii in Parlament.  „Este foarte greu pentru o tara ca Romania sa poata sa iasa in lume cu un premier care este inculpat si urmarit penal (…) Vorbm de credibilitate (…) Romania poate fi considerata o tara care ocroteste coruptia, pe cei care face faradelegi”, a sustinut liberalul cauza demersului formulat de formatiunea din care face parte.

Va amintim ca liberalii condusi de catre Alina Gorghiu si Vasile Blaga au depus motiunea menita sa-l sanctioneze pe actualul premier cu inlaturarea din functie, ca urmare a faptului ca, joia trecuta, procurorii DNA au dispus trimiterea sa in judecata, in dosarul Rovinari-Turceni.

author avatar
Cristina Stefan
62 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger