AcasăPoliticaLiberalii ataca diaspora cu votul electronic

Liberalii ataca diaspora cu votul electronic

Stiut fiind ca diaspora nu se prapadeste de dragul PSD-ului, liberalilor le-a trecut prin cap ca ar putea ei beneficia de voturile romanilor de peste hotare.

De cand PDL nu mai e o primejdie, ministrul de resort, Cristian David, ar vrea ca romanii din strainatate sa voteze in bloc

Fara a fi raspandita de-a lungul si de-a latul PNL-ului, ideea exista si le surade celor care si-au facut socoteala ca liberalii ar putea profita ei de decaderea PDL-ului. O dovada circumstantiala ca asa stau lucrurile poate fi gasita in afirmatia recent facuta de ministrul delegat pentru Diaspora, Cristian David: ”Analizam introducerea votului electronic”. Vot care reprezinta forma evoluata la zi a votului prin corespondenta, pe care pedelistii s-au straduit in zadar sa-l adopte pe vremea guvernarii lor. Intrebat daca acest tip de vot va fi utilizabil la prezidentialele din 2014, ministrul David s-a ferit sa dea un raspuns ferm.

”Intre vointa politica si suportul tehnologic poate sa existe o distanta”, si-a explicat el retinerea. Indiferent de orizontul aplicarii noii metode de vot, Cristian David s-a grabit sa spuna ca nu trebuie transformata diapora ”intr-un camp de batalie electorala”, apreciere lipsita de orice credibilitate atunci cand este facuta de un politician dimbovitean. Mai ales atunci cind, anterior si off the record, voci din sfera liberalilor recunosteau deschis ca voturile din diapora le fac cu ochiul.

author avatar
Simona Badulescu
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger