AcasăPoliticaLiberalii, aliatii lui Dragnea in lupta cu UNPR

Liberalii, aliatii lui Dragnea in lupta cu UNPR

PSD nu este un partid captiv care se poate preda cuiva,  l-a avertizat, deunazi,  Liviu Dragnea pe colegul de alianta Gabriel Oprea. In razboiul cu „generalul”, fostul presedinte executiv al PSD primeste un ajutor nesperat si din partea liberalilor.

Liviu Dragnea le cere colegilor sa nu plece urechea la declaratiile liderului UNPR Liviu Dragnea vrea sa curete PSD-ul de „interesul national”

Gabriel Oprea a vrut sa faca o miscare desteapta, dar a sfarsit prin a-si ridica in cap mai toata clasa politica. Chiar daca nu a pus umarul la demiterea Cabinetului Ponta prin motiune de cenzura, liderul UNPR a vrut sa se gudure un pic si pe langa presedintele Klaus Iohannis, sustinand pozitia acestuia in ceea ce priveste modificarea Codului penal. „I-am spus-o si lui Victor Ponta, le-am spus-o si colegilor de coalitie. In momentul in care constatam ca se lucreaza, de exemplu, la Codul acela penal – unii, pe furis, vor sa-l modifice – sau se doreste un atac asupra statului romin, pe noi de pierd de parteneri”, a transmis Oprea.  Dincolo de faptul ca mesajul mirosea de la o posta a presiune, social-democratii s-au infuriat si mai tare pentru ca, spun ei, progresistii lui Gabriel Oprea nu sunt straini de schimbarile care ar urma sa fie operate la codurile penal si de procedura penala. „Oprea este de o ipocrizie surprinzatoare chiar si pentru un politician. Cum sa vina sa ne dea lectii de morala, cand parlamentari de-ai lui au venit si ne-au spus << Nu se mai poate asa, trebuie sa schimbam legile >>, ba chiar au sustinut si au votat la Senat”, au reclamat pesedistii. Revolta acestora a ajuns imediat la urechile lui Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD luandu-si angajamentul sa protejeze partidul de manevrele lui Oprea.

Santaj dejucat de PNL

Ludovic Orban desfiinteaza UNPR-ul lui Gabriel Oprea

Culmea, in sprijinul lui Dragnea nu au sarit figuri importante din PSD, ci prim-vicepresedintele liberal Ludovic Orban, acesta declarand ca PNL  ar prefera sa nu faca nicio intelegere si nicio alianta cu UNPR. „As prefera sa formam o majoritate parlamentara, pana la alegerile din 2016, fara sa negociem cu Gabriel Oprea. (…) UNPR nu a stat niciodata pe propriile picioare sa dea piept cu electoratul.  S-a bagat totdeauna in bagajele altora. Gabriel Oprea, cat a fost Basescu, i-a facut majoritate lui Basescu. Cand s-a apropiat de Victor Ponta, a adunat parlamentari de la diverse formatiuni politice, prin diverse manevre de racolare, ca sa-i faca majoritate. Este foarte greu sa ai incredere intr-un astfel de partener, care, de multe ori, are un discurs  public care, cel putin pe mine, ma lasa cu gura cascata. Cum sa pui baza pe ce spune Gabriel Oprea? (…) Omul asta se poate dedubla: o parte din Gabriel Oprea il sustine pe Victor Ponta, o parte pe Klaus Iohannis”, a spus Orban. Afirmatia prim-vicepresedintelui liberal  l-a cam lasat in ofsaid pe Oprea, liderul UNPR avand bunul obicei de a le flutura pesedistilor pe sub nas, ori de cate ori doreste sa obtina ceva de la ei, posibilitatea ca partidul sau sa se puna total in slujba presedintelui Iohannis si sa incropeasca o noua majoritate cu liberalii.

 

author avatar
Adelina Ionicel
1.565 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger