AcasăPoliticaLegea retrocedarilor, asumata de Guvern. PDL contesta proiectul

Legea retrocedarilor, asumata de Guvern. PDL contesta proiectul

Guvernul si-a asumat, miercuri, raspunderea pe legea restituirii proprietatilor. Vasile Blaga, liderul PDL, a anuntat ca vor contesta acest proiect la CCR.

Executivul si-a asumat, miercuri, in fata Parlamentului, raspunderea pe legea restituirii proprietatilor confiscate de stat inainte de 1989. „Va cer ajutorul dumneavoastra, Parlamentului Romaniei, ca prin aceasta lege sa combatem un fenomen infractional extrem de grav, care a aparut in ultimii ani in Romania, al cesionarilor- samsarilor imobiliari, cei care au comis in mod clar, organizat, cu foarte multe complicitati, poate cea mai mare frauda adusa bugetului Romaniei de dupa 1989”, a declarat Ponta, in cadrul sedintei Camerei si a Senatului.

In replica, democrat-liberalii, prin vocea liderului Blaga, au anuntat ca vor contesta proiectul la Curtea Constitutionala. „Aceasta lege va avea si are multe neajunsuri, cel mai mare ar fi acela ca nu rezolva absolut nimic, nici macar hotararile definitive ale instantelor nu vor mai fi puse in aplicare decat dupa 2016. Domnia sa vorbea de samsari imobiliari, si sunt de acord cu impozitarea lor cu 85%. (…) Noi vom contesta la Curtea Constitutionala acest proiect de lege”, a spus Blaga.

Seful PDL a anuntat ca se lucreaza deja la proiectul de contestare, subliniind ca sunt mai multe aspecte care ridica probleme. „Sunt multe teme pe care le vom ataca. In primul rand exista in Parlament un proiect de lege pe aceasta tema, iar Guvernul nu avea dreptul sa vina cu aceasta asumare. Exista un caz clar la CCR, cand un proiect al Guvernului Boc a fost respins pe aceasta tema. Apoi se incalca dreptul de proprietate al celor care au hotarari definitive. Cine stie cand vor fi puse ele in aplicare”, a mai spus.

261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger