AcasăPolitica"Legea defaimarii" nu a trecut de Camera

„Legea defaimarii” nu a trecut de Camera

Mult-discutata Lege a „defaimarii”, cum este cunoscuta in spatiul public, dar mai degraba o lege a „tolerantei”, cum a fost descrisa, recent, de catre initiatorul sau,  nu a primit unda verde din partea deputatilor, in sensul ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi pentru ca legea sa fie considerata votata.

Desi intr-o prima faza se anuntase ca legea trecuse la vot, ulterior s-a aflat ca proiectul legislativ a picat, de fapt, in acest sens co-presedintele PNL Gorghiu lansand, de la tribuna salii, un apel catre initiatorul legii, actualul lider al PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a sfatuit sa redepuna initiativa in Parlament. „Nu vreti sa ramaneti in istorie ca acel presedinte care cere repetarea la nesfarsit a acestui vot, pana legea va trece”, a precizat liberala.

Dupa cateva zeci de minute de la acest moment, Dragnea a anuntat ca intentioneaza ca proiectul sa fie redepus la Comisii. „Va rog sa constatati, dle Iordache (…) ca legea a picat”, a cerut seful PSD, adaugand ca data viitoare se va asigura personal ca vor vota oamenii si nu cartelele, cu aluzie la sistemul de vot blamat in aceasta chestiune.

E important de mentionat ca fiind vorba despre o lege organica e nevoie ca, pentru a trece, sa fie intrunit numarul a jumatate plus unu din voturile celor prezenti, dar si ca in acest caz Camera este for decizional.

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger