AcasăPoliticaLegea defaimarii. Basescu: Dragnea vrea sa puna sub control internetul, in preajma...

Legea defaimarii. Basescu: Dragnea vrea sa puna sub control internetul, in preajma alegerilor

Daca in ultimele ore demersul a iscat o serie intreaga de discutii, atat la televiziuni, cat si in mediul online, se vede cat se poate de clar ca „Legea defaimarii” – care ar putea intra la vot in cursul zilei de miercuri, in Camera, for decizional privinta proiectului legislativ- nu e deloc pe placul actualului sef al Miscarii Populare.

Care a tastat -pe contul sau de Facebook, miercuri dimineata- un mesaj cat se poate de graitor in aceasta privinta.

Astfel, la o zi de cand s-a aflat ca deputatii juristi au aprobat proiectul legii initiate de catre actualul lider al PSD-ului, fostul sef al statului a reactionat cat se poate de vehement fata de demersul initiat de senatorul Dragnea.

Iar acuzatiile pe care i le aduce liderului principalului partid de opozitie de la aceasta ora nu sunt deloc putine, cu accent pe faptul ca retelele de socializare presupun, in primul rand, libertate de exprimare. „Dragnea stie ca poate sa cumpere cu bani si favoruri unele televiziuni, radiouri, ziare nationale sau locale la pachet cu destui „deontologi”. Tot Dragnea si haita lui au inteles ca mediul on-line, retelele de socializare nu pot fi controlate sau cumparate si ca acestea au devenit o alternativa viabila la mass-media traditionale„, sustine fostul lider de la Cotroceni.

Totodata, Traian Basescu atrage atentia asupra momentului la care s-ar putea implementa prevederile legii in cauza- care, dupa cum se stie deja, pot sanctiona atat materiale de presa, cat si simple postari pe retelele de socializare- si anume in plin an electoral, si cu doar cateva luni inainte dedata la care urmeaza sa aiba loc alegerile locale. „Internetul este o alternativa care face campaniile electorale mult mai greu de controlat mediatic, iar electoratul mult mai bine informat si mai putin manipulabil. De aceea, prin LEGEA DEFAIMARII, in preajma alegerilor, Dragnea vrea sa puna sub control internetul„, considera fosutl sef al statului, care aminteste ca astfel de ingradiri ale libertatii de exprimare se mai intalnesc in China, Rusia sau prin Turcia si alte cateva state.

Va reamintim ca, daca legea in cauza va fi votata de deputati si promulgata de seful statului, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii ar urma sa se constituie un departament care sa analizeze anumite aspecte de tin de „defaimare” si, dupa caz, sa se aplice amenzi ce pot ajunge si pana la 100.000 de lei.

240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger