AcasăPoliticaLeapsa Dan Sova, din nou la Tariceanu

Leapsa Dan Sova, din nou la Tariceanu

CCR a desfiintat hotararea de a nu-l lasa pe Dan Sova in ghearele DNA-ului, dar nu le-a spus senatorilor si ce sa faca pentru a depasi impasul. ”Stiu ce au de facut”, a decretat sibilinic Augustin Zegrean.

In loc sa-l scape pe Dan Sova, Calin Popescu Tariceanu a reusit doar sa se bage si el in necaz

Altfel spus, CCR a repus in mainile lui Calin Popescu Tariceanu castana fierbinte numita Dan Sova. ”Hotararea este neconstitutionala (…) Nu vom indica nicio cale de urmat, pentru ca Senatul stie ce are de facut. Nu trebuie sa le spunem noi ce trebuie sa faca”, a aruncat presedintele CCR Augustin Zegrean pisica in curtea senatorilor. Bagat inca o data in corzi (dupa ce tot el a fost obligat sa semneze hotararea de respingere a cererii DNA – n.r.), presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, amana cat poate luarea unei decizii, respectiv pana la publicarea motivarii de catre CCR: ”Numai atunci vom lua act, la nivelul Biroului permanent, de motivarea Curtii (…) Vom analiza motivarea, vom sesiza Comisia juridica a Senatului si vom proceda pe cale de consecinta pentru punerea in aplicare a deciziei CCR”. Verdictul CCR a dat in schimb aripi opozitiei, care a cerut de indata, prin vocea Alinei Gorghiu, demisia lui Tariceanu.

Dan Sova

”PNL considera ca un pas absolut necesar pentru recredibilizarea Senatului Romaniei este o noua conducere. Dl. Calin Popescu-Tariceanu a compromis suficient imaginea Senatului. Singurul gest util pe care il asteptam de  la domnia sa este demisia din functie”. In plus, PNL sustin ca PSD si Tariceanu ”s-au jucat suficient de-a v-ati ascunselea cu Constitutia” si cer ca urmare ca decizia CCR ”sa fie pusa in aplicare de urgenta”.

 

author avatar
Simona Badulescu
363 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger