AcasăPoliticaLaszlo Borbely: In acest moment, demisia presedintelui Traian Basescu ar crea o...

Laszlo Borbely: In acest moment, demisia presedintelui Traian Basescu ar crea o instabilitate

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, este de parere ca o eventuala demisie a presedintelui Traian Basescu nu ar fi nici oportuna si nici benefica, pentru ca ar crea o instabilitate.

„Eu cred ca in acest moment, in care e vorba in primul rand de fratele presedintelui, nu de el, chiar daca evident face parte din familie si chiar daca sunt unele suspiciuni, eventual, ca ar fi stiut o parte din acele actiuni – nu s-a confirmat nimic, eu cred ca aici vorbim politic. In acest moment, nu cred ca ar fi benefica o demisie, ar crea o instabilitate sau chiar in momentul de fata, ar trebui fiecare sa se concentreze pe ceea ce urmeaza, alegeri prezidentiale. Cu trei-patru luni inainte de aceste alegeri, nu cred ca este oportuna o asemenea cerere. Evident, daca colegii nostri vor cere acest lucru, inca n-am primit nici o solicitare, vom discuta in cadrul coalitiei, dar parerea mea personala e ca prin asta nu rezolvam nimic si nu cred ca in momentul de fata trebuie o asemenea declaratie”, a declarat Borbely, intr-un interviu acordat RFI.

Intrebat este de parere ca se impune o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, vicepresedintele politic al UDMR a raspuns: „Nu, nu e cazul. Deja am intrat si in zona aceea, mi se pare, cu sase luni inainte de alegeri, constitutional e dificil. Nu cred ca asa se rezolva problemele. Ceea ce ma ingrijoreaza sunt aceste scandaluri aproape saptamanale, care induc un sentiment de totala instabilitate, de lipsa oricaror valori morale si societatea s-a saturat probabil de atatea scandaluri”.

Membrii coalitiei de guvernare vor discuta luni despre initierea unei actiuni parlamentare, precum adoptarea unei Declaratii a Parlamentului, pentru demisia presedintelui Traian Basescu, ca urmare a arestarii fratele sau, Mircea Basescu.

Foto: cotidianul.ro

author avatar
Alina Costache
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger