AcasăPoliticaKovesi ii bantuie pe politicieni cu buna stiinta

Kovesi ii bantuie pe politicieni cu buna stiinta

Laura Codruta Kovesi recunoaste ca a devenit un soi de sperietoare pentru politicieni. Nu o flateaza, dar nici nu o deranjeaza foarte tare. In schimb, ce o irita la culme pe sefa DNA sunt incercarile de limitare a atributiilor procurorilor.

Laura Codruta Kovesi vorbeste deschis despre panica pe care o resimt politicienii

Vigilenta din fire, Laura Codruta Kovesi urmareste fiecare miscare pe care o face Parlamentul. Si asta pentru ca, spunea ea, deputatii si senatorii nu dau semne ca isi doresc cu adevarat sa sprijine lupta impotriva coruptiei. „Mi-ar fi foarte greu sa spun ca actuala clasa politica sprijina lupta anti-coruptie. Este foarte dificil de spus, in conditiile in care, la fiecare doua saptamani ne trezim cu proiecte de modificare a Codului Penal sau a Codului de Procedura Penala prin care se incearca limitarea atributiilor sau posibilitatilor de investigare. (…) Sunt politicieni care, intr-adevar, sprijina lupta anti-coruptie, dar exista o mare parte a acestor care incearca de fiecare data sa modifice legea in asa fel incat lupta anti-coruptie sa fie ingreunata sau impedicata”a afirmat Codruta Kovesi, sustinand ca poate sa inteleaga spaima care i-a cuprins pe politicieni, dar nu poate sa inteleaga demersurile care ingreuneaza munca procurorilor. „Cred ca anchetele din ultima perioada de timp au produs o oarecare panica in randul clasei politice si acesta e motivul pentru care se incearca limitarea atributiilor procurorilor. (…) La doua saptamani tot avem tentative de modificare a Codului Penal. Ar trebui sa vedem o schimbare de mentalitate. Actiunile noastre ar trebui sa aiba si un rol preventiv. Nu o sa combatem coruptia doar arestand oameni”, a mai precizat sefa DNA

Presedintele merge pe mana procurorilor

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat intr-un interviu acordat postului public de televiziune german ARD ca va ataca la Curtea Constitutionala modificarile aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala in Parlament. ”Lupta anticoruptie nu este un hobby al meu, ci este o necesitate pentru ca Romania sa se dezvolte”, si-a justificat Iohannis demersul. In plus, seful statului a sustinut ca genul acesta de modificari nu sunt oportune. „Ma gandesc foarte serios la aceasta posibilitate (atacarea la Curtea Contitutionala – n.r) deoarece nu doresc ca astfel de legi sa fie modificate in aceasta faza intensiva a luptei impotriva coruptiei. Mai tarziu, peste cativa ani, cand sper eu ca numarul cazurilor de coruptie se va reduce foarte mult, atunci se va putea discuta despre modificarea legilor, doar daca practica va demonstra ca este necesara modificarea. Daca nu, nu”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
710 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger