AcasăPoliticaKovesi a dat fiori si Mossad-ului

Kovesi a dat fiori si Mossad-ului

Mossad pare sa fi pus, el stie de ce, pleoapa pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Pe care nu numai ca a spionat-o ca la carte, dar i-a si hartuit rudele si apropiatii.

Pe scurt, povestea suna asa: patru fosti agenti ai Mossad ”retrasi” intr-o firma privata de investigatii, ”Black Cube” (prezidata, pana la recentul sau deces, de fostul sef al Mossad intre anii 2002 – 2011, Meir Dagan) au spart conturile de e-mail ale mai multor apropiati ai sefei DNA si au amenintat telefonic rude si persoane din anturajul Codrutei Kovesi. Aflati pe faza, ofiterii DIICOT au inhatat si pus la racoare, pentru 30 de zile pe doi dintre suspecti: Ron Weiner si David Geclowicz . ”In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca pe parcursul lunii martie 2016, doua persoane care ocupau pozitii de conducere in cadrul unei firme israeliene (Dan Zorella si Avi Yanus – n.r.), impreuna cu mai multi angajati ai firmei, printre care si cei doi inculpati, WEINER RON si GECLOWICZ DAVID, au initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii mai multor infractiuni, respectiv infractiuni de hartuire si infractiuni informatice, constand in fapt in efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator si hartuitor, producatoare de temeri, precum si atacuri de tip phishing, in vederea sustragerii credentialelor de acces si ulterior compromiterii de conturi de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept a continutului acestora”, au acuzat procurorii DIICOT in rechizitoriul care i-a convins pe magistrati sa-i retina preventiv pe Weiner si Geclowicz. Desi ea este tinta intregii operatiuni, Laura Codruta Kovesi se abtine de la orice comentarii. ”Este un dosar in curs la alta unitate de parchet, in care nu am calitate. A fost o incercare nereusita de intimidare”, este tot ce a declarat sefa DNA pe tema.

Firma mossadistilor ”in rezerva” o da cotita

Prinsa cu mata-n sac, via Weiner si Geclowicz, compania Black Cube se apara sugerand ca angajatii sai ar fi cazut prada unor ”mari corupti” din Romania, la a caror identificare opinteau. ”Recent, compania a efectuat un proiect pentru a strange date despre coruptie, a efectuat un proiect pentru a strange date despre coruptie mare in randul guvernului roman si agentiilor sale. In timp ce faceau asta, doi dintre angajatii companiei au fost arestati dupa ce au facut descoperiri impresionante de coruptie. Este inutil sa mai spunem ca toti angajatii Black Cube respecta legile din tarile unde efectueaza investigatii si ca acuzatiile impotriva lor sunt false si nefondate”, sustine Black Cube intr-un comunicat de presa. Dincolo de orice explicatii si acuzatii, cert este ca povestea ridica multe semne de intrebare, incepand cu calitatea de ”fosti” a mossadistilor implicati, Nu de alta, dar din astfel de servicii se iese doar cu picioarele inainte.

author avatar
National
858 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger