AcasăPoliticaKlaus Iohannis vrea sa adreseze alesilor un mesaj, in plen Parlamentului

Klaus Iohannis vrea sa adreseze alesilor un mesaj, in plen Parlamentului

In conditiile in care, luni dimineata, seful statului i-a invitat la Cotorceni pe liderii celor doua Camere ale Parlamentului, pentru o discutie, la inceputul unei noi sesiuni parlamentare, Presedintia a dat publicitatii, in jurul pranzului, o scrisoare adresata de Klaus Iohannis lui Calin Popescu Tariceanu si Valeriu Zgonea, prin care le transmite ca doreste sa se adreseze plenului Legislativului.

Intentia presedintelui Iohannis este de a veni in Parlament, pentru a se adresa alesilor, lunea viitoare. „Stimate Domnule Presedinte, In conformitate cu prevederile Art. 88 din Constituta Romaniei, republicata, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj. Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie data de 9 februarie 2015, ora 16.00”, suna textul documentului adresat de catre seful statului presedintilor celor doua Camere ale Legislativului si dat publicitatii de Administratia Prezidentiala.

Intentia presedintelui de a se adresa plenului Legislativului a fost anuntata dupa incheierea intrevederii dintre cei trei inalti oficiali ai statului – Klaus Iohannis, Calin Poepscu Tariiceanu, presedintele Senatului si Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, ce a avut loc chiar in ziua in care a inceput prima sesiune parlamentara din 2015. „Tara este a cetatenilor romani si institutiile, Presedinte, Parlament sau Guvern, trebuie sa lucreze pentru ei”, s-a exprimat seful statului in mesajul postat pe contul sau de Facebook, inainte de intrevederea avuta, in Salonul Albastru de la Cotroceni, cu Tariceanu si Zgonea, cu scopul de a stabili „prioritatile legislative ale urmatoarelor saptamani si luni”.

author avatar
Cristina Stefan
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger