AcasăPoliticaKlaus Iohannis se intalneste cu Donald Trump, la Washington. Detalii despre vizita...

Klaus Iohannis se intalneste cu Donald Trump, la Washington. Detalii despre vizita sefului statului in SUA

Vor aparea impreuna in fata presei, dupa discutiile oficiale

Dupa ce au dat mana si au schimbat cateva cuvinte, saptamana trecuta, la Bruxelles, la Summit-ul NATO, presedintele roman si liderul american urmeaza sa aiba o intrevedere chiar la Casa Alba.

Vizita lui Klaus Iohannis in Statele Unite va incepe duminica, 4 iunie, discutiile pe care liderul roman si cel american le vor avea la Washington fiind programate pentru vinerea viitoare, pe 9 iunie.

Un prim anunt in acest sens a fost facut chiar din directia purtatorului de cuvant de la Casa Alba, pentru ca apoi, in prima parte a zilei de joi, sa fie oferite detalii despre intalnire dinspre Palatul Cotroceni.
Astfel, despre vizita oficiala din intervalul 4-9 iunie s-a transmis faptul ca „elementul central” al acesteia „este constituit de intrevederea oficiala” a presedintelui Iohannis cu Donald Trump, „un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare si extindere a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv in contextul in care in acest an se implinesc 20 de ani de la lansarea acestuia”. Cat despre subiectele ce vor fi discutate, „Presedintele Klaus Iohannis va aborda prioritatile de actiune in cadrul relatiei bilaterale si va reconfirma angajamentul ferm al tarii noastre de a ramane un aliat predictibil, stabil si de incredere al Statelor Unite”, se mai mentioneaza in comunicatul Presedintiei.

Va primi distinctia „Light Unto the Nations”

Din directia Cotrocenilor aflam si ca lunea viitoare, adica pe 5 iunie, Klaus Iohannis va fi invitatul de onoare la Forumul Global al organizatiei American Jewish Committee (AJC), care ii va acorda distinctia „Light Unto the Nations”. Este vorba despre „cea mai inalta distinctie a organizatiei care se decerneaza unor sefi de stat sau de guvern in semn de recunoastere pentru impactul international important in domeniul pacii, securitatii, democratiei, promovarii valorilor umane”, care le-a mai fost acordata si cancelarului Merkel, dar si fostilor presedinti Clinton si Sarkozy.

Nu in ultimul rand, se mentioneaza faptul ca, pe durata vizitei sale la Washington, Iohannis va avea si alte intalniri, inclusiv una cu romanii din Statele Unite.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
1.123 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce mã-sa-n cur luminã a rãspîndit ãsta peste natiuni? Care e rezultatul ocupãrii de cãtre ,, sasul elocvent ca un trabant ” a fotoliului de la Cotroceni? Pãi, care sã fie? Acelasi ca si al predecesorilor post-decembristi: dupã el (ei), potopul. Dacã tot se vinde, si ãsta, sionistilor (adicã NE vinde, pe tinichele dar si pentru linistea si prosperitatea matzelor puturoase ale lui si ale nevesti-sii, mamaia fãrã nepoti. Bã, hotule dovedit. Bã, impostorule! Bã, vînzãtorule de copii!…

  2. Cat loby a dat mutalakul,la noi se numeste infractiune penala,pentru a primi o tinichea numai pentru el folositoare.Laudatorii sascazului au zis de aceasta plimbare turistica ca(asa este) este o vizita de lucru,ca este o vizita oficiala,dar nu este decat o vizita a guvernatorului acestei colonii la principalul stapan al ei,nu este exclus ca sa fie atentionat ca stapanii sunt numai cei din america,iar cei din ue sunt pe planul doi,adica sa o lase mai moale cu matusa merkel.Iar la intoarcere,mutalakul,va mai inainta un alt loby si mai generos decat primul,din fondurile coloniei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger