AcasăPoliticaKlaus Iohannis, prezent la Guvern, MAI, MAE si MApN, la predarile de...

Klaus Iohannis, prezent la Guvern, MAI, MAE si MApN, la predarile de mandat ministerial

(foto: presidency.ro)

Odata ce noul premier si ministrii care fac parte din guvernul sau tehnocrat au depus juramantul de investire la Cotroceni, la cateva ore dupa ce Guvernul Ciolos primise, in Parlament, votul de incredere necesar instalarii la Palatul Victoria, pentru urmatorul an, pana la alegerile din toamna lui 2016, s-au facut deja, seara trecuta, si primele predari de mandate. Iar Klaus Iohannis a fost prezent la ceremoniile de la sediul Executivului, dar si la ministerele de Interne, de Externe si la cel al Apararii.

(foto: presidency.ro)

O prima oprire, dupa ceremonia de la Cotroceni, in care reprezentantii noului Executiv au jurat sa respecte legile tarii, a avut-o la Palatul Victoria unde, in sala in care in mod curent se desfasoara sedintele saptamanale ale Executivului, a avut loc de aceasta data ceremonia de predare a stafetei in fruntea Guvernului.

Iar din discursul rostit s-a vazut ca Iohannis pare cat se poate de optimist in ceea ce priveste felul in care se va descurca noul Guvern. „Vreau sa cred ca este o premiera care ajuta Romania (…) S-a vazut astazi in Parlament ca politicienii si-au dorit un astfel de guvern”, a opiniat seful statului, la Palatul Victoria, in prezenta noului premier Ciolos, dar si a lui Sorin Cimpeanu, cel care a asigurat interimatul, dupa demisia lui Ponta. „Este o provocare, dar o provocare frumoasa, pe care ati primit-o. Aveti sansa sa aratati cum se poate guverna Romania bine, intr-un an complicat si cu asteptari foarte mari”, i-a transmis seful statului premierului Ciolos, la scurta vreme de la instalarea sa, oficiala, la Palatul Victoria.

Iohannis si Ciolos, la sediul Ministerului de Externe (foto: mae.ro)

Nu in ultimul rand, presedintele a tinut sa sublinieze faptul ca nu are de gand sa impuna vreodata ceva Executivului si a pus accent pe importanta comunicarii dintre cele doua Palate. „Nu voi incerca niciodata sa spun Guvernului ce sa faca, nu voi incerca sa impun Guvernului niciodata cum sa faca. Aveti toata libertatea si toata raspunderea, dar in mine veti gasi oricand, domnule prim-ministru, onorate doamne ministru, onorati domni ministri, un partener. Eu vreau ca Romania sa functioneze bine. Pentru asta e nevoie de un guvern care functioneaza bine si pentru asta este nevoie de comunicare”, a precizat seful statului.

De la Guvern, la trei ministere-cheie ale Executivului

Iohannis si Toba, noul sef al Internelor (foto: MAI)

Ulterior prezentei sale in mijlocul celor 22 de ministri ai Cabinetului Ciolos, doi dintre ei avand si functii de vicepremier- cel al Economiei, Costin Borc, si ministrul Dancu, de la Dezvoltare – Klaus Iohannis a fost prezent la Ministerul de Externe, condus, mai nou, de fostul sef al Politiei Romane, chestorul Petre Toba, la Ministerul de Externe, unde fostul consilier prezidential Lazar Comanescu a preluat mandatul de la predecesorul sau, Bogdan Aurescu, dar si la Ministerul Apararii, in fruntea caruia se va afla, cel putin pana toamna viitoare, fostul ambasador al Romaniei la Londra, Mihnea Motoc.

La toate aceste ceremonii a fost prezent si noul premier Ciolos.

 

author avatar
Cristina Stefan
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger