AcasăPoliticaKlaus Iohannis pleaca la Bruxelles, la Consiliul European de primavara

Klaus Iohannis pleaca la Bruxelles, la Consiliul European de primavara

Timp de doua zile, seful statului se va afla in Belgia, unde va lua parte la reuniunea Consiliului European de primavara.

Joi dimineata, cu putin inainte de ora 10, Klaus Iohannis va sustine o scurta declaratie de presa, inainte de a urca in aeronava care il va transporta la Bruxelles. Odata ajuns in Belgia, liderul de la Cotroceni va participa, la orele amiezii, la Summitul Partidului Popular European, intrevedere ce va fi urmata, conform programului facut public, miercuri dupa-amiaza, de Administratia Prezidentiala, de participarea lui Klaus Iohannis, incepand cu ora 17, ora Romaniei, la reuniunea Consiliului European cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, eveniment ce va avea loc la sediul forului european in fruntea caruia se afla polonezul Donald Tusk.

Totodata, joi dupa-amiaza, presedintele roman va participa, alaturi de alti lideri europeni, la prima sesiune de lucru a Consiliului European, o a doua astfel de sesiune urmand sa aiba loc vineri, in jurul pranzului.

Ar mai trebui precizat si faptul ca seara de miercuri se va incheia, pentru seful statului, cu participarea, incepand cu ora 20, la dineul de lucru separat al sefilor de stat si de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, programat sa aiba loc la sediul Consiliului European.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger