AcasăPoliticaKlaus Iohannis pleaca in Malta. Va participa atat la Consiliul European extraordinar,...

Klaus Iohannis pleaca in Malta. Va participa atat la Consiliul European extraordinar, cat si la un summit pe tema migrantilor

Doua evenimente care au drept principal subiect de discutie tema migrantilor, ambele urmand a se desfasura, miercuri si joi, in Malta, il vor avea printre participanti si pe liderul de la Cotroceni.

Dupa ce in decursul dupa-amiezii precedente a anuntat ca il alege pe Dacian Ciolos pentru a desemna viitoarea echipa guvernamentala, fostul comisar european pe Agricultura avand, deja o prima intrevedere, in aceasta dimineata, cu liderii liberali, seful statului a facut noi declaratii, miercuri, la ora 11.30.

De aceasta data, insa, subiectele prezentate au tinut de agenda externa a sefului statului, Klaus Iohannis anuntand ca se pregateste sa faca o deplasare oficiala pe taram maltez, pentru a participa la doua evenimente la care se va aborda tema refugiatilor. „Astazi si maine sunt convocate doua intalniri internationale importante – prima: un summit intre UE si tari din Africa, iar a doua este un Consiliu European extraordonar”, a anuntat seful statului, care a precizat ca va lua parte la ambele intrevederi.

In timp ce despre primul eveniment- respectiv summitul UE- Africa – seful statului a mentionat ca scopul acestei intalniri este acela de a se gasi cele mai bune cai pentru a opri migratia pe „ruta sudica”, respectiv a refugiatilor „care, de obicei, ajung prin Italia, in Europa”, despre reuniunea Consiliului European extraordinar Iohannis a mentionat ca va avea drept principala tema de analiza tot migratia, „cu o abordare generala”. „Vom discuta, cu siguranta, despre intarirea granitelor exterioare ale UE”, a lamurit presedintele.

Cat priveste pozitia statului roman la aceste doua reuniuni, Klaus Iohannis a anuntat ca nu sunt schimbari la nivelul mesajului prezentat anterior acestor evenimente programate in Malta. „Pozitia Romaniei pe care o voi prezenta atat la summit, cat si la Consiliul European extraordinar- este pozitia deja bine cunoscuta, nu avem motive sa schimbam aceasta pozitie (…) Romania este solidara cu celelalte state membre din UE si doreste impreuna cu acestea sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a putea gestiona acest flux imp de refugiati”, a lamurit presedintele, care a adaugat ca „Romania are un control riguros la propriile granite” si ca „nu au aparut probleme la noi in tara”, din acest punct de vedere.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger