AcasăPoliticaKlaus Iohannis: "Parlamentarii si guvernantii au niste explicatii de dat"

Klaus Iohannis: „Parlamentarii si guvernantii au niste explicatii de dat”

Klaus Iohannis, noul presedinte ales al Romaniei, a sustinut, luni dimineata, o conferinta de presa.

Iohannis a trimis sageti catre Parlament si Guvern, acuzandu-i atat pe parlamentari, cat si pe guvernanti de diferite probleme.

Iohannis i-a instiintat pe parlamentari ca trebuie sa se reuneasca de urgenta pentru a pica Legea Amnistiei si gratierii. De asemenea, Iohannis sustine ca nu intelege intarzierea cu care se emit avizele catre DNA si spune ca este obligatoriu ca parlamentarii sa dea unda verde cererilor venite de la procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

In plus, noul presedinte al Romaniei vrea ca guvernantii sa plateasca cu capul pentru modul deficitar in care s-au organizat alegerile prezidentiale din Diaspora.

„Cineva trebuie sa suporte consecintele votului catastrofal organizat in Diaspora. Guvernul va trebui sa analizeze chestiunea si sa-i demita pe cei responsabili”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderul Partidului National Liberal a castigat alegerile prezidentiale cu un avans de aproape 10% fata de Victor Ponta, desi presedintele Partidului Social Democrat avea un avans asemanator dupa primul tur de scrutin.

author avatar
Cristi Ionita
382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger