AcasăPoliticaKlaus Iohannis n-are loc de Avram Iancu

Klaus Iohannis n-are loc de Avram Iancu

Presedintele cere Parlamentului reexaminarea Legii pentru conferirea titlului de „Erou al Natiunii Romane” lui Avram Iancu.

Klaus Iohannis nu este de acord cu o lege dedicata lui Avram Iancu

Klaus Iohannis considera, ”cu respectul cuvenit pentru tot ce a reprezentat Avram Iancu pentru natiunea romana”, ca cinstirea memoriei ”Craisorului Muntilor” trebuie sa se faca ”intr-o modalitate adecvata tehnic-legislativ”. Mai exact, seful statului spune ca Avram Iancu poate fi cinstit, dar nu printr-o lege valabila doar pentru o persoana anume: ”Consideram ca recunostinta si respectul pe care le impun o personalitate de amplitudinea celei a lui Avram Iancu nu pot fi convertite juridic, si cu atat mai putin politic, in argumente de natura sa impuna si sa justifice instituirea unui regim juridic intuitu personae, consacrat prin lege intrucat, intr-o asemenea situatie, legea si-ar pierde ratiunea, ea fiind conceputa nu pentru a fi aplicata unui numar nedeterminat de cazuri concrete, in functie de incadrarea lor in ipoteza normei, ci, de plano, intr-un singur caz prestabilit fara echivoc”. In plus, presedintele Iohannis aminteste parlamentarilor ca doar el are, conform Constitutiei, ”prerogativa exclusiva de a conferi titluri de onoare, prin decret contrasemnat de catre Prim-ministru”.

Avram Iancu

Cum legea a fost initiata de Crin Antonescu, fostul lider PNL a fost intrebat cum vede demersul lui Iohannis. Desi este cunoscut pentru replicile sale taioase, Antonescu s-a abtinut de aceasta data de la o riposta pe masura renumelui sau. ”Cererea de reexaminare este un atribut al presedintelui si este destul de uzuala. Nu vad nimic dramatic intr-o asemenea chestiune. Nu stiu inca pentru ce motive cere reexaminarea”, a raspuns neutru Antonescu.

author avatar
Simona Badulescu
1.205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger