AcasăPoliticaKlaus Iohannis, la debutul anului scolar: "Propun sa incepem, printr-o larga consultare...

Klaus Iohannis, la debutul anului scolar: „Propun sa incepem, printr-o larga consultare publica, o noua reforma in Invatamant”

Pornind de la o realitate pe cat de trista, pe atat de ingrijoratoare, si asta in ciuda reformelor din Educatie care au tot avut loc in ultimii ani, seful statului a venit, luni dupa-amiaza, cu o propunere adresata tuturor celor care „au informatii si gandire despre cum trebuie sa arate scoala romaneasca”, in vederea demararii unui nou proces de reformare a acestui domeniu.

Pe langa chestiuni ce tin de politica, economie si alte chestiuni de importanta nationala, ce au constituit agenda unor discutii cu reprezentantii acestor domenii, presedintele are in vedere si consultari pe tema Educatiei. La scurta vreme dupa ce a vorbit despre o adevarata „rusine nationala”, amintind faptul ca sunt aproape 4000 de scoli fara autorizatie de functionare, si lansand, in acest sens, o provocare Guvernului ca, in termen de trei ani, scolile sa ajunga sa fie modernizate, Klaus Iohannis a adus in discutie alte aspecte ingrijoratoare pe care l-a constatat – rezultatele de la BAC, din ultimii ani, dar si faptul ca absolventii nu isi gasesc un loc de munca, odata iesiti de pe bancile scolilor.

Cat priveste eventualele solutii care se pot gasi in asa fel incat astfel de situatii sa devina istorie, Iohannis a venit cu o propunere. „Reforme s-au facut in fiecare an aproape, si problemele au ramas, in mare, aceleasi. Din acest motiv, eu, astazi, vreau sa propun un alt demers. Astazi propun sa incepem printr-o larga consultare publica o noua reforma in Invatamant”, a precizat liderul de la Cotroceni, intr-o conferinta programata chiar in dupa-amiaza primei zile a noului an scolar.

Presedintele a adaugat faptul ca lanseaza aceasta invitatie la consultari – care se pot intinde si pe durata a doi ani, din cate a lasat sa se inteleaga presedintele – atat societatii civile, cat si sindicatelor din Educatie, dar si asociatilor de profil si institutiilor centrale si locale care se ocupa de scoli. Pe scurt, tuturor celor care au idei ce pot fi puse in practica in vederea reformarii – cu succes- acestui domeniu.

author avatar
Cristina Stefan
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger