AcasăPoliticaKlaus Iohannis, la Bruxelles: participa la reuniunea informala a Consiliului European si...

Klaus Iohannis, la Bruxelles: participa la reuniunea informala a Consiliului European si la summit-ul PPE

Dupa ce marti s-a intalnit cu liderul de la Palatul Elysee, seful statului a ajuns de la Paris in Belgia, la Bruxelles, unde, joi, va participa atat la summitul Partidului Popular European (PPE), cat si la reuniunea informala a Consiliului European, intrevedere la care va lua parte in premiera, in calitate de sef al statului.

Klaus Iohannis se afla, asadar, la o zi distanta de prima participare la un Consiliu European, de la preluarea mandatului de presedinte, in decembrie anul trecut.

Insa pana sa asiste la lucrarile Consiliului si inainte de a lua parte la reuniunea PPE, Klaus Iohannis ca avea o intalnire cu liderul Popularilor Europeni, francezul Joseph Daul. Aceasta intrevedere este programata sa inceapa la ora 11, dupa cum precizeaza Administratia Prezidentiala.

La amiaza, mai exact trei ore mai tarziu, Iohannis se va afla la sediul Consiliului European, unde va participa la reuniunea Consiliului European, urmand ca la ora 14.45 sa ia parte la dineul de lucru separat al sefilor de stat si de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

La finele zilei de joi, mai exact la ora 20.10, ora Romaniei, programul sefului statului, afisat pe site-ul Presedintiei, include o declaratie de presa, semn ca Iohannis va oferi detalii despre discutiile avute in cursul zilei, la Bruxelles.

De altfel, inca de marti, inainte de plecarea sa catre capitala Frantei, presedintele anunta ca doua dintre temele aflate pe agenda de lucru a acestei reuniuni sunt lupta impotriva terorismului si consolidarea uniunii economice si monetare. De asemenea, cel mai probabil se va discuta si pe marginea situatiei din Ucraina.

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger