AcasăPoliticaKlaus Iohannis, in vizita oficiala in Franta: Trebuie sa aratam ca Romania...

Klaus Iohannis, in vizita oficiala in Franta: Trebuie sa aratam ca Romania ce spune aia si face

Inainte de a parasi Romania, cu destinatia Franta, unde, vreme de doua zile, se va afla in prima sa vizita bilaterala de dupa preluarea mandatului de sef al statului, Klaus Iohannis a punctat principalele teme ale intrevederilor pe care le va avea cu inalti oficiali francezi, pe durata prezentei sale pe taram francez.

Astfel, predestintele roman raspunde invitatiei omologului sau francez, Francois Hollande, urmand ca marti si miercuri sa efectueze o vizita oficiala la Paris.

„Vreau sa subliniez, astfel, prin aceasta vizita, importanta pe care tara noastra o acorda consolidarii parteneriatului strategic cu Franta, un membru foarte important al Uniunii Europene, cu care avem relatii bilaterale foarte bune”, a anuntat Iohannis, in cadrul declaratiei de presa sustinute la Otopeni, ianinte ca aeronava prezidentiala sa decoleze catre Franta.

Vizita presedintelui roman in Franta include, printre altele, un dejun de lucru cu Francois Hollande, la Palatul Elysee, eveniment la care vor lua parte si seful Executivului de la Paris, ministrul de Externe si cel al Economiei. Apoi, Iohannis urmeaza sa aiba intrevederi cu presedintele Senatului francez si cu presedintele Adunarii Nationale.

Seful statului a amintit ca printre subiectele de discutie ce vor fi abordate in cadrul discutiilor se numara atat chestiuni legate de Uniunea Europeana, cat si teme privind combaterea terorismului ori situatia ucraineana. „O prioritate a mandatului meu este substantierea relatiilor cu statele cu care avem parteneriate strategice incheiate sau relatii privilegiate si, desigur, consolidate. Acestea toate trebuie redinamizate si, foarte important, trebuie sa aratam ca Romania ce spune aia si face”, a insistat liderul de la Cotroceni.

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger