AcasăPoliticaKlaus Iohannis este candidatul PNL la prezidentialele din toamna!

Klaus Iohannis este candidatul PNL la prezidentialele din toamna!

Actualul lider al liberalilor a fost votat, luni, de catre membrii Delegatiei Permanente, prezidentiabilul liberalilor. Iohannis a obtinut aproape dublu, fata de voturile acordate de PNL fostului lider al Partidului, Crin Antonescu.

Delegatia Permanenta a ales, prin vot secret, luni dupa-amiaza, ca Iohannis sa fie prezidentiabilul PNL. Primarul Sibiului a primit 111 voturi, in timp ce Antonescu doar 55. Ca urmare, actualul presedinte al Partidului National l-a invins detasat pe Crin Antonescu, cel care, pana in mai 2014, dupa alegerile europarlamentare, a condus, vreme de cinci ani, aceasta formatiune politica.

De altfel, Klaus Iohannis conducea si in sondajul comandat de catre liberali, inainte de votul din forul de conducere, ce a avut loc luni dupa-amiaza.

Urmeaza acum ca PNL si PDL, care urmeaza sa fuzioneze inainte de alegerile pentru sefia statului, sa desemneze candidatul unic al noii formatiuni de centru-dreapta. Pana la acest moment, democrat-liberalii au anuntat ca [rezidentiabilul PDL este fostul mnistru al Justitiei, Catalin Predoiu.

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger