AcasăPoliticaKlaus Iohannis, de la Bruxelles la New York. Presedintele confirma ca se...

Klaus Iohannis, de la Bruxelles la New York. Presedintele confirma ca se va intalni, la Casa Alba, cu Joe Biden

Dupa ce va participa, la Bruxelles, la lucrarile Consiliului European, seful statului va trece Oceanul si se va opri la New York, pentru a lua parte la o alta reuniune importanta -summitul Organizatiei Natiunilor Unite.

Insa pe langa participarea la reuniunea ONU, alaturi de alti sefi de state si de guverne, deplasarea in Statele Unite va aduce, pentru Klaus Iohannis, si ocazia de a avea o discutie cu al doilea om de la Casa Alba, respectiv cu vicepresedintele Biden, demnitar care a fost prezent, la randul sau, in Romania, in urma cu aproximativ un an, in timpul mandatului lui Traian Basescu.

„Voi avea deosebita placere de a ma intalni, la Casa Alba, cu vicepresedintele Joe Biden. Voi transmite si la Washington mesajul Romaniei ca pilon de stabilitate in regiune, aliat de incredere si partener cheie pentru promovarea intereselor strategice ale familiei euro-atlantice”, a anuntat Iohannis, prin intermediul unui mesaj pe contul sau de Facebook.

Nu in ultimul rand, cum s-a intamplat si cu prilejul precedentelor vizitelor sale in strainatate, Klaus Iohannis urmeaza sa se intalneasca si in Statele Unite cu reprezentantii comunitatilor de romani. De asemenea, pe agenda presedintelui sunt prevazute si intrevederi cu oameni de afaceri de dincolo de Ocean care ar putea veni cu investitii in Romania.

 

author avatar
Cristina Stefan
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger