AcasăPoliticaKlaus Iohannis a promulgat Legea insolventei persoanelor fizice

Klaus Iohannis a promulgat Legea insolventei persoanelor fizice

Printre cele sase decrete semnate, joi, de catre seful statului se numara, conform listei date publicitatii de catre reprezentantii Administratiei Prezidentiale, si cel privind promulgarea Legii privind procedura insolventei persoanelor fizice.

Este vorba despre proiectul legislativ adoptat de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, la finele lunii trecute si care, odata promolgat de catre seful statului urmeaza sa intre in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial. Initiativa social-democratei Ana Birchall se vrea a sprijini romanii care au adunat datorii si care, nu din vina lor, ajung in incapacitate de plata. Legea prevede, practic, o reesalonare a datoriilor unui cetetean ajuns in impas, pe baza unui plan, pe o perioada de cinci ani.

De altfel, deputatul social-democrat si-a manifestat incantarea, prin intermediul unui comunicat, fata de faptul ca presedintele a promulgat legea in cauza. „Sunt bucuroasa ca presedintele Iohannis a inteles importanta unei Legi a insolventei persoanelor fizice, proiect de care romanii au atat de mare nevoie. Cred ca este o decizie normala care urmeaza votului covarsitor din Camera Deputatilor, unde 309 de deputati au votat Legea insolventei persoanelor fizice”, noteaza Birchall, amintind ca proiectul legislativ in discutie „protejeaza romanii, debitori de buna-credinta, sufocati de datorii, care nu vor mai sta astfel cu frica in san ca vor fi executati silit sau ca vor ramane pe drumuri, pierzandu-si bunurile”, oferindu-le, asadar, un plus de speranta.

287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger