AcasăPoliticaKlaus Iohannis a plecat la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de Vara...

Klaus Iohannis a plecat la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de Vara de la Bruxelles

Inainte de a urca in aeronava care l-a dus la Bruxelles, unde, in aceste doua zile, se vor desfasura lucrarile Consiliului European de Vara, presedintele Klaus Iohannis a prezentat, pe scurt, agenda reuniunii.

Astfel, conform celor enuntate de catre seful statului, in declaratia de presa sustinuta in jurul orei 10, de la Aeroportul Otopeni, liderii care vor participa la reuniune vor aborda mai multe teme, printre care si cea a migratiei, precum si a securitatii si apararii europene, dar si chestiuni de natura economica. „De asemenea, va fi discutat si procesul de renegociere a relatiei dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana. Gestionarea fenomenului migratiei reprezinta o provocare importanta pentru Uniunea Europeana. Legat de acest subiect, vor fi dezbatute propunerile Comisiei Europene prezentate in cursul lunii mai, inclusiv cele referitoare la relocarea intra-UE si extra-UE a migrantilor”, a precizat liderul de la Cotroceni.

Conform programului sefului statului, anuntat de catre Administratia Prezidentiala, Iohannis urmeaza sa participe in aceatsa dupa-amiaza la prima sesiune de lucru a consiliului, urmand ca vineri in jurul pranzului, ora Romaniei, sa ia parte si la cea de-a doua runda a lucrarilor forului, ce se vor desfasura in cadrul sediului Consiliului European, aflat in capitala Belgiei.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger