AcasăPoliticaKlaus Iohannis a participat la receptia oferita de Ambasada SUA cu prilejul...

Klaus Iohannis a participat la receptia oferita de Ambasada SUA cu prilejul Zilei Independentei

Ca si in ultimii ani, in pragul Zilei Independentei, sarbatoarea nationala si, deci, cel mai important eveniment al natiunii americane, Ambasada SUA la Bucuresti a gazduit si in aceasta vara o receptie menita sa marcheze ziua de 4 iulie.

Asadar, cu doar doua zile inainte de implinirea a 239 de ani de la adoptarea Declaratiei de Independenta, la evenimentul organizat de catre reprezentantii Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti special pentru aceasta data importanta pentru intreaga suflare americana a participat, pentru prima oara de la investirea sa in cea mai inalta functie in stat, si presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului si-a inceput mesajul adresat celor prezenti cu o urare adresata cetatenilor americani, cu prilejul zilei de 4 iulie: „Este o bucurie sa ma aflu aici, impreuna cu dumneavoastra, cu aceasta ocazie. Dati-mi voie, in numele Romaniei si al concetatenilor mei, sa transmit reprezentantilor Statelor Unite ale Americii si poporului american urarile noastre cele mai calde si felicitari pentru Ziua Nationala”.

In continuare, presedintele a amintit faptul ca parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, asemeni apartenenţei la NATO si statutului de membru al Uniunii Europene reprezinta „un reper fundamental” al politicii externe a Romaniei. „Relatia deosebita care exista intre Romania si SUA are o importanta strategica pentru stabilitatea regiunii noastre, mai ales in contextul evolutiilor ingrijoratoare din vecinatatea estica”, a mai precizat Klaus Iohannis, care si-a incheiat mesajul cu un gand exprimat in limba engleza, respectiv un citat din Martin Luther King.

Thompson: Sunt mandru sa reprezint SUA in fata unui partener si aliat

In cadrul discursului sustinut cu aceasta ocazie, insarcinatului cu afaceri Dean Thompson s-a declarat incantat sa fie gazda, pentru al doilea an consecutiv, a ceremoniei de la Ambasada SUA la Bucuresti. „Sunt mandru sa reprezint Statele Unite in fata unui partener si aliat care isi demonstreaza taria de caracter depasind dificila mostenire a comunismului si creand institutii care sa asigure dezvoltarea valorilor euro-atlantice ale democratiei, libertatii si statului de drept, un partener care abordeaza direct si ferm probleme precum coruptia, crima organizata, criminalitatea cibernetica, terorismul la nivel mondial, traficul de persoane si contrabanda cu droguri, un partener hotarat sa furnizeze resursele necesare asigurarii securitatii si apararii noastre comune”, le-a transmis oficialul american celor prezenti la receptie.

Totodata,Thompson a evocat, printre altele, faptul ca armata romana e un partener esential al SUA, dar si ca institutii autohtone destinate aplicarii legii colaboreaza cu partea americana in lupta contra criminalitatii organizate si a terorismului.

279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger