AcasăPoliticaKlaus Iohannis a castigat o noua lupta in razboiul cu ANI

Klaus Iohannis a castigat o noua lupta in razboiul cu ANI

Veste cat se poate de buna pentru Klaus Iohannis. Actualul sef al statului a mai castigat o lupta importanta in razboiul cu Agentia Nationala de Integritate.

In conditiile in care actualul sef al statului, fost primar al Sibiului, a contestat in instanta raportul Agentiei Nationale de Integritate, institutie care sustinea ca fostul edil ar fi fost in conflict de interese, in timp ce conducea orasul din centrul tarii, magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au admis, joi, cererea lui Klaus Iohannis in aceasta privinta.

Drept urmare, judecatorii instantei amintite au dispus anularea raportului de evaluare realizat de ANI, prin care institutia constatase ca Iohannis ar fi fost in conflict de interese, si ca, pe cale de consecinta, ar fi incalcat prevederile legale in domeniu.

Decizia este una in prima instanta, drept urmare poate fi contestata de catre reprezentantii ANI, in termen de zece zile. In cazul in care se va intampla acest lucru, cauza va ajunge la Instanta Suprema.

Acuzatia dateaza din 2013, cand ANI a anuntat ca actualul presedinte a semnat, cu trei ani inainte, data la acre era atat primar al Sibiului, cat si presedinte al Forumului democrat German, un contract de prestari servicii, situatie considerata a fi fost una incadrabila la conflict de interese. Ulterior, Parchetul Inastantei Supreme a inchis dosarul penal in cauza, insa Iohannis a sesizat Curtea de Apel Alba cerand repunerea pe rol a cauzei – sesizare care i-a fost admisa in aprilie acest an – in vederea anularii raportului ANI.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger