AcasăPoliticaKelemen Hunor si Aurelian Pavelescu, urecheati de Joseph Daul

Kelemen Hunor si Aurelian Pavelescu, urecheati de Joseph Daul

Joseph Daul nu a reusit sa aduca in tabara lui Iohannis toate partidele romanesti afiliate la PPE

Liderul Joseph Daul a dat o tura in Romania, sperand sa-i alinieze pe membrii ”rebeli” ai PPE de partea lui Klaus Iohannis.

Kelemen Hunor si Aurelian Pavelescu (foto), ”oile negre” ale PPE la prezidentialele noastre

Demersul presedintelui PPE nu prea a avut succes, cele trei partide anti-ACL afiliate la populari (PNTCD, UDMR si PMP) tinand-o tot pe a lor si dupa intalnirea cu Daul.

Kelemen Hunor

Ceea ce inseamna ca prezidentiabilul Klaus Iohannis va ramane tot cu sprijinul dat de PNL si PDL (membre si ele ale PPE) si in turul doi. In rest, candidatul ACL ramane la mana ”constiintei” fiecarui udemerist in parte (conform indicatiilor date de Kelemen Hunor colegilor sai) si la bunul plac al PMP-istilor indemnati de Elena Udrea sa voteze ”anti-Ponta, dar nu pro-Iohannis”. Naucit de atatea subtilitati politico-dambovitene, Joseph Daul s-a declarat de acord, la finalul discutiilor purtate, ieri, cu popularii mioritici, cu ”sprijinul indirect” oferit de PMP si a tratat cu ingaduinta paterna ”teribilismul” UDMR-ului: ”Unele partide (PMP mai exact – n.r.) mi-au explicat ca era mai bine sa nu il sprijine direct pe Iohannis, ci sa o faca indirect.

Joseph Daul nu a reusit sa aduca in tabara lui Iohannis toate partidele romanesti afiliate la PPE

Politica este complicata si am vazut analize care demostreaza ca acestia au facut alegerea corecta (…)  Altora (udemeristilor – n.r.) le-am spus ca nu e normal sa nu il sustina. Exista in orice familie un copil teribilist, dar trebuie ca familia sa se stranga in jurul lui si sa ramana unita”. Toate rezervele de intelegere ale lui Daul au secat insa brusc in fata taranistilor pastoriti de Aurelian Pavelescu – care cer alegatorilor fideli lor sa scrie ”Refuz!” sau ”Monarhie constitutionala” pe buletinele de vot, anulandu-le astfel. ”Le-am spus celor de la PNTCD ca nu sunt de acord cu pozitia lor si ca mi se pare scandaloasa. Ceea ce mi se pare si mai scandalos a fost acea remarca anti-constitutionala (cea referitoare la monarhie – n.r.) pe care ii indeamna pe alegatori sa o scrie pe buletinul de vot”, a rabufnit, public, Daul.

author avatar
Simona Badulescu
469 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger