AcasăPoliticaKelemen Hunor: Maghiarii ar putea iesi in strada

Kelemen Hunor: Maghiarii ar putea iesi in strada

Kelemen Hunor desfiinteaza proiectul de regionalizare al USL

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor,  sustine ca maghiarii din  Harghita, Covasna si Mures se tem de o  „asimilare foarte perversa” prin regionalizare, mentionand, totodata, ca am putea asista la miscari de strada in aceste judete.

Kelemen Hunor desfiinteaza proiectul de regionalizare al USL
Liviu Dragnea nu reuseste sa o scoata la capat cu impartirea administrativ-teritoriala

Proiectul regionalizarii, care exclude impartirea teritoriului dupa criterii etnice, risca sa duca la proteste, a avertizat liderul UDMR. „Nici Ceausescu nu a indraznit, in ’68, sa faca o organizare teritoriala in asa fel incat cele doua judete, trei judete sa fie impartite in patru-cinci-sase alte zone sau populatia sa fie asimilata spre Brasov, spre Buzau, spre Neamt si asa mai departe. Oamenii au iesit in strada si in ’68. Daca cineva crede ca nu vor iesi in 2013, eu cred ca se insala!”, a afirmat Kelemen Hunor, precizand ca maghiarii nu vor accepta sa le fie incalcate traditiile si legaturile sociale si economice.

„Acolo care este frica? Va spun, cand noi am citit acel studiu care spune ca problemele Romaniei vor fi rezolvate daca diferentele regionale, culturale vor fi sterse, atunci sigur ca cei care traiesc in Harghita, Covasna si Mures, si nu numai, se tem de o asimilare foarte perversa. Printr-o reorganizare administrativa faci in asa fel incat in nici o structura la nivel regional, acea comunitate sa nu aiba nici un cuvant de spus. Nu putem accepta acest lucru!”, a mai spus liderul UDMR. In replica, vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut lui Kelemen Hunor sa-si masoare cuvintele si sa nu instige populatia. „Mi se par niste declaratii destul de periculoase si incorecte. Nu poti ca lider de partid sa instigi la asa ceva”, a punctat Dragnea.

author avatar
Adelina Ionicel
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger